S'ha aconseguit mantenir totes les línies de P3 malgrat la tendència a la baixa de la natalitat

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

El curs 2016/2017 s’ha iniciat aquesta setmana a Cambrils amb gairebé 6.000 alumnes, una xifra molt similar a la de l’any anterior. Es tracta d’alumnat que cursa des del primer cicle d’educació infantil, fins al Batxillerat, Cicles Formatius o Escola d’Adults.

La regidora d’Ensenyament i Polítiques Actives d’Ocupació, Montse Masdeu, ha destacat que “les classes s’han iniciat amb normalitat a tots els centres educatius del municipi. L’alumnat gaudirà de les millores que s’han efectuat durant el període estiuenc. Una de les més significatives són les millores en el gimnàs del Marinada”. La regidora també ha destacat que enguany s’han aconseguit mantenir les línies de P3. Això ha estat possible, ha dit la regidora, “gràcies a la bona entesa entre els Serveis Territorials d’Educació i l’acord pres ambdues parts per aconseguir mantenir les quinze aules de P3, del curs passat, tot i la tendència a la baixa de la natalitat”.

 

Les matriculacions en xifres

Pel que fa a primer de cicle infantil, són 300 alumnes els que estan inscrits als sis centres del municipi, dos d’ells de titularitat municipal. Es tracta de la Cuca, Tic-Tac, Vicki, Escola Montessori, Maria Dolors Medina i La Galereta.

Els nens i nenes que cursen enguany el segon cicle d’infantil que engloba els cursos de P3, P4 i P5, superen els 1.000 alumnes. En total, vuit centres imparteixen aquestes classes: Escola Marinada, Escola Joan Ardèvol, Escola Cambrils, Col·legi Vidal i Barraquer, Escola Guillem Fortuny, Escola Mas Clariana, Escola La Bòbila i Escola Montessori.

El volum més gran d’infants escolaritzats al municipi es dóna a la primària. En aquest cas, són més de 2.200 els nens i nenes que han iniciat les classes aquest dilluns. Els cursos van des de primer de primària fins a sisè. Pel que fa a les escoles, són les mateixes que abans, amb l’excepció de l’Escola Montessori, de titularitat privada, on s’imparteixen classes d’infantil.

Pel que fa a la ESO, la secundària obligatòria, el volum de nois i noies que enguany cursaran estudis a Cambrils són més de 1.300 alumnes. Estan distribuïts en els instituts Cambrils, Ramon Berenguer IV, La Mar de la Frau i Col·legi Vidal i Barraquer.

En el cas de Batxillerat més de  400 alumnes han iniciat classes aquest dilluns distribuïts en els instituts Cambrils, La Mar de la Frau i Ramon Berenguer IV.  En el cas dels cicles formatius, l’Institut Escola d’Hoteleria i Turisme i l’Institut Ramon Berenguer IV sumen prop de 670 alumnes.

 

Es duplica el nombre d’alumnes del Pla de Transició al Treball

També cal destacar els més de  60 joves que han optat pels Programes de Formació i Inserció al treball (PTT), que aquest curs degut a la demanda, s’han duplicat el nombre d’alumnes respecte el curs anterior. La Regidora d’Ensenyament destaca “que si continua aquest augment de demanda per cursar els PTT de cuina i comerç,  hi ha la possibilitat d’ampliar la línia dels programes, tot arribant amb una entesa amb els Serveis Territorials de la Generalitat”.

 

Encara estan obertes les matriculacions a l’Escola d’Adults

Les matriculacions a l’Escola d’Adults restaran obertes fins el proper divendres 16 de setembre. En aquests moments, les dades provisionals de sumen pràcticament 250 matrícules, xifra que podria variar la propera setmana.

 

L’Escola Municipal de Música de Cambrils comença el curs amb normalitat

També s’ha iniciat amb normalitat el curs a l’Escola Municipal de Música de Cambrils. Aquest curs 2016/2017 comptarà amb més de 320 alumnes matriculats. Aquest estiu s’han dut a terme millores de les instal·lacions fent-les més adients a les necessitats específiques de l’escola.