L’acte es portarà a terme avui a les 20 hores a la Sala Àmbits del Centre Cultural, on es podrà visitar la mostra pictòrica fins el 17 de novembre. L’artista explica que les obres exposades parlen de tres elements que considera claus en la persona: la cèl·lula, l'ànima i la intuïció.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’artista Rosa Mata inaugurarà avui a les 20 hores l’exposició “No va ser un accident, i la meva ànima ho intuïa” a la Sala Àmbits del Centre Cultural de Cambrils (carrer Sant Plàcid, 18-20). L’acte inaugural, presidit per l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein, comptarà amb una presentació de l’artista Nuri Mariné. La mostra pictòrica es podrà visitar fins el 17 de novembre de dilluns a divendres en horari de 9 a 21 hores.

Rosa Mata és dissenyadora de professió i, després de dedicar-s’hi durant molts anys, es va encaminar cap al món artístic d’una manera pràcticament autodidacta. Les seves peces tenen una perspectiva intimista, espiritual i intuïtiva, que es deu a la realització de diferents seminaris  i tallers espirituals.

Pictòricament, fa figuració, sovint surrealista, i dona entrada a un univers aparentment ordenat escenificant paisatges, interiors, o llocs o éssers creats. És en aquestes atmosferes on l’artista s’interessa per les interaccions i contradiccions pròpies de la vida mateixa, que passen desapercebudes per la seva mateixa discreció.

Mata té especial interès en el temps, el buit i el silenci, i són precisament les preguntes sobre aquestes tres premisses, les que l’ha portat en aquesta exposició a incorporar-les en els tres elements que considera claus en la persona, en el ser: la cèl·lula, l’ànima i la intuïció.

Sobre el suport pictòric (paper, cartó o llenç), Rosa Mata dona forma a les obres gràcies a la seva intuïció i la repetició de traços i formes, que estabilitzen i canalitzen aquestes forces intuïtives i espirituals. Subconscient i acció s’uneixen per a representar natura i formes expressives que intenten posar el centre a l’obedient temps, al necessari buit i al submís silenci.