L’empresa Publiolimpia serà l’encarregada d’organitzar el festival, amb la col·laboració de l’Ajuntament. El concert inaugural serà un tribut a Michael Jackson el 27 de juliol.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

Roger Hodgson (fundador de Supertramp), Ana Torroja i Jarabe de Palo actuaran al 43è Festival Internacional de Música de Cambrils (FIMC). El director del festival, Antoni Mas, ha avançat avui els primers noms del cartell musical, en una roda de premsa on s’ha anunciat que l’empresa Publiolimpia tornarà a ser l’encarregada d’organitzar el festival, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

L’adjudicació del festival, per primera vegada a través d’un concurs públic, suposa que l’empresa adjudicatària assumeix els riscos econòmics, com en les edicions anteriors. D’aquesta manera, l’Ajuntament no ha de fer cap despesa econòmica i la seva col·laboració es limita a la cessió d’espais i el suport amb personal de la Brigada i la Policia Local.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha manifestat la seva satisfacció per poder celebrar una nova edició del FIMC, que s’ha convertit en un festival de referència pel seu emplaçament, la seva trajectòria i el nivell dels artistes que hi han passat. L’alcaldessa ha explicat que tenir un festival d’aquestes característiques és molt positiu per Cambrils pels mateixos cambrilencs i com a reclam turístic. Cal recordar que l’any passat es van vendre més de 23.000 entrades, a les que s’han de sumar les invitacions del concert inaugural gratuït i els convidats.

El FIMC se celebrarà del 27 de juliol al  12 d’agost al Parc del Pinaret i comptarà artistes de primera línia de diferents estils i tendències que abasten un ampli ventall de públics.

El dijous 27 d’agost el festival s’inaugurarà amb un concert de tribut a Michael Jackson que anirà per invitacions a través d’una entitat de Cambrils. El diumenge 30 de juliol vindrà a Cambrils Jarabe de Palo, la banda liderada per Pau Donés que aquest desembre acaba d’estrenar la gira “50 palos” als Estats Units després d’una pausa per prescripció mèdica.

El dissabte 5 d’agost sonarà en directe Ana Torroja, una de les veus més conegudes del pop espanyol, que en el seu Tour Connexión recopila el millor de Mecano i algunes canóns inèdites. L’últim concert confirmat és pel divendres 11 d’agost. Roger Hogson pujarà a l’escenari per fer-nos reviure els èxits de la mítica banda de rock progressiu Supertramp. La resta de la programació es farà pública en les properes setmanes.