A banda de la inauguració, de 10 a 14 hores l’emissora obrirà les portes a totes les persones que vulguin visitar les instal·lacions

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

Ràdio Cambrils farà un acte a la seva seu aquest dissabte, 14 de desembre, a les 12 del migdia per celebrar el seu retorn a les ones el passat mes de maig. Cal tenir en compte que en el seu moment l’emissora no va poder organitzar una inauguració per impossibilitat legal, ja que la reobertura del servei va coincidir amb un procés electoral. Ara des de Ràdio Cambrils s’ha impulsat aquest acte de caràcter institucional per commemorar el retorn de l’emissora abans d’acabar l’any.

L’acte serà senzill i obert a totes les persones que hi vulguin prendre part. Constarà de tres parlaments, a càrrec de l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el director de Ràdio Cambrils, Adrià Muñoz; i el vicepresident del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Tarragona i corresponsal de RAC 1 i La Vanguardia al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre, Esteve Giralt.

A banda de la inauguració, des de les 10 fins a les 14 hores Ràdio Cambrils celebrarà una jornada de portes obertes perquè totes les persones que tinguin curiositat i vulguin visitar la ràdio puguin fer-ho. Els treballadors de l’emissora els acompanyaran i resoldran els seus dubtes sobre com funciona el servei. A més, Ràdio Cambrils invitarà totes les entitats de la ciutat a sumar-se a la jornada.

Segona etapa

Ràdio Cambrils es va posar en marxa el 28 d’abril de 1985 i durant 28 anys va emetre de manera gairebé ininterrompuda. Durant aquest temps es va convertir en un referent de les emissores d’àmbit local al Camp de Tarragona. El gener de 2013 l'equip de govern de l’Ajuntament va decidir tancar de manera permanent el servei de ràdio i televisió pública del municipi adduint raons econòmiques. El canvi de govern l’any 2015 va propiciar que s’iniciessin els tràmits per tornar-la a posar en marxa.

Ràdio Cambrils va començar el període d’emissions en proves d’aquesta segona etapa el 2 de maig de 2019 i la seva reobertura oficial va tenir lloc el 31 de maig del 2019, coincidint amb la inauguració de la 62a Fira Multisectorial de Cambrils. Avui dia té més d’una desena de programes de producció pròpia i una trentena de col·laboradors.