La 32a edició de la Festa de les Petxines se celebrarà el 13 de juny al Teatret del Serrallo de Tarragona

  • Serveis associats: Cultura

Ràdio Cambrils ha estat nominada als Premis Petxines 2024 que atorga la demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Es tracta d’un dels guardons més prestigiosos del sector periodístic del Camp de Tarragona. La 32 edició de la Festa de les Petxines de la Informació se celebrarà el 13 de juny, a les 20 hores, al Teatret del Serrallo del Tarragona.

Concretament, Ràdio Cambrils està nominada al premi Petxina Km. 0, que distingeix el producte periodístic de proximitat, cuinat a foc lent i amb vocació de servei al territori. L’organització dels guardons ha destacat que s’ha decidit nominar Ràdio Cambrils per celebrar els cinc anys del seu retorn a les ones amb programació pròpia de proximitat i amb una aposta pels podcasts km0 (des de la seva reobertura són més d’una trentena els que s’han produït).

L’emissora municipal ja va estar nominada l’any 2022 al mateix guardó, tot i que en aquella ocasió els guanyadors va ser els dos podcasts produïts per Tarragona Ràdio 'Fils de la memòria' i 'Del passat també es viu’.

Enguany en la mateixa categoria estan nominades les diades castelleres del TAC12, per les retransmissions amb periodistes especialitzats i desplegament tècnic digne de grans cadenes, i el Diari Més, pel redisseny, la renovació de continguts i els 20 anys de trajectòria d’aquest diari gratuït que es distribueix pel Camp de Tarragona.

La resta de nominats d’aquest 2024 són la Unió de Pagesos i Revolta Pagesa, la Universitat Rovira i Virgili i la Fira del Circ de Catalunya Trapezi al Premi Petxina Oberta  (que distingeix la font informativa que ha atès amb rigor, diligència i efectivitat els requeriments dels periodistes); i PortAventura, Adif i l’Ajuntament de Salou al Premi Petxina Tancada (que distingeix la font informativa que, pel seu hermetisme i poca accessibilitat, ha dificultat la feina dels mitjans de comunicació).

Els guanyadors es votaran, in situ, el mateix dia de la festa, a excepció de la Petxina Daurada, que atorga la junta de la Demarcació de Tarragona del Col·legi de Periodistes de Catalunya a un periodista.

Cal recordar que fa dos anys Ràdio Cambrils també va ser finalista als Premis de la Comunicació Local 2022, que organitza la Xarxa Audiovisual Local, en la categoria de millor ràdio local de Catalunya. I l’any 2020 va guanyar el premi al millor programa radiofònic d’àmbit local de l’any, amb l’espai ‘Ones de ciència’. Per altra banda, l’any 2021, l'emissora pública cambrilenca es va emportar el reconeixement 'Premsa radiofònica' als Premis de la Comunicació de Tarragona que organitzava el diari digital 'La República Txeca'.