La gran novetat de la graella són els programes de producció pròpia dirigits per persones relacionades amb el municipi

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

Ràdio Cambrils donarà el tret de sortida a la nova temporada radiofònica aquest dilluns 16 de setembre. Després que l’emissora municipal tornés a les ones el passat 31 de maig, ara presenta una programació estable plena de continguts molt diversos. La columna vertebral la formen el magazine ‘El món de Cambrils’, que s’emet de dilluns a divendres a les 12 hores, i ‘L’informatiu de Ràdio Cambrils’, un repàs informatiu de la jornada de quinze minuts que es pot escoltar a partir de les 15 hores. La primera convidada al magazine serà l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza.

La gran novetat de la graella són els programes de producció pròpia dirigits per persones relacionades d’una manera o una altra amb Cambrils. Cada dia, a les 18 hores, s’emetrà un d’aquests espais. Els programes són ‘Ones de ciència’ (divulgació científica), ‘L’hora del pati’ (maternitat i família), ‘Sal i pebre’ (salut i gastronomia), ‘Cambrils Educa’ (educació i formació), ‘Vinassos’ (vi i maridatge), ‘Arsènic per compassió’ (cinema) i ‘Una hora de cultura’ (cultura). A més, també s’emetrà l’espai produït per La Nova Ràdio ‘Música per a gent exquisida’.

A això cal sumar que cada dia hi haurà un col·laborador diferent que tindrà un petit espai dins del programa ‘El món de Cambrils’. En aquest sentit, es parlarà sobre històries i patrimoni de Cambrils, sobre l’ús del català, sobre esdeveniments que se celebren al municipi, etc. Finalment, cal tenir en compte que hi ha una desena de periodistes que participaran en les tertúlies que s’organitzen setmanalment dins de ‘El món de Cambrils’. Per tot plegat, Ràdio Cambrils comença la temporada amb un gran suport popular, ja que tindrà més de trenta col·laboradors que de manera desinteressada posaran el seu gra de sorra per fer créixer el mitjà.

El retorn de Ràdio Cambrils

Ràdio Cambrils es va posar en marxa el 28 d’abril de 1985 i durant 28 anys va emetre de manera gairebé ininterrompuda. Durant aquest temps es va convertir en un referent de les emissores d’àmbit local al Camp de Tarragona. El gener de 2013 l'equip de govern de l’Ajuntament va decidir tancar de manera permanent el servei de ràdio i televisió pública del municipi adduint raons econòmiques. El canvi de govern l’any 2015 va propiciar que s’iniciessin els tràmits per tornar-la a posar en marxa.

Ràdio Cambrils va començar el període d’emissions en proves el 2 de maig de 2019 i la seva reobertura oficial va tenir lloc el 31 de maig del 2019, coincidint amb la inauguració de la 62a Fira Multisectorial de Cambrils.