L’emissora municipal va funcionar del 1985 al 2013 i es va reobrir 6 anys més tard coincidint amb la Fira Multisectorial del 2019. La setmana del 17 al 23 de juny es portaran a terme cinc programes especials amb la participació de persones vinculades a la ràdio.

  • Serveis associats: Cultura

Ràdio Cambrils celebrarà el cinquè aniversari del seu retorn a les ones amb una sèrie de programes especials durant la setmana del 17 al 23 de juny amb l’objectiu de posar en valor l’emissora pública i el paper que juga dins la societat cambrilenca.

També hi haurà temps per recordar el passat i el llegat de Ràdio Cambrils, que és una de les emissores amb més història del Camp de Tarragona, i també per reflexionar sobre el present i el futur d’un mitjà de comunicació sempre en contínua evolució com és la ràdio.

Concretament, el passat 31 de maig es van complir cinc anys exactes de la reobertura de Ràdio Cambrils, que es va posar en marxa de nou coincidint amb l’inici de la Fira Multisectorial del 2019. Cal recordar que les emissions de la primera època van començar l'any 1985, fins que es va decidir tancar la ràdio l’any 2013.

Cinc programes especials  

L’eslògan de la programació del cinquè aniversari és ‘Radio Cambrils: cinc anys, de nou, al teu costat’. El primer programa especial, dilluns 17 de juny, tindrà com a protagonistes quatre antigues treballadores de Ràdio Cambrils, que faran una tertúlia en la qual recordaran com es treballava a l’emissora pública durant aquell temps. Es tracta de Nuri Mariné, Carme Serra, Mar Roca i Sílvia Colet.

El dimarts 18 de juny es portarà a terme una segona tertúlia amb un format similar, amb altres treballadores que van passar uns quants anys a Ràdio Cambrils com són Raquel Lozano, Elisabet Pereira, Montse Dolcet i Rosana Villagrasa.

El dimecres 19 de juny serà el torn de quatre persones que han ocupat la direcció de Ràdio Cambrils en algun moment de la seva història. Hi participaran Jordi Rom, Eva Rolduà, Joan Carrión i Adrià Muñoz, que és l’actual director.

El dijous 20 de juny es rememorarà la primera entrevista que es va emetre a la segona etapa de Ràdio Cambrils, al juny del 2019. Va ser quan encara es feien emissions en proves, i els seus protagonistes van ser el sergent de la Policia Local de Cambrils Joan Lluís Casas, i l’agent del cos Sito Cano, conegut per ser l’alma mater de Cambrils pels Valents. Cinc anys després, Sito Cano tornarà a l’emissora, acompanyat de la inspectora cap de la Policia Local de Cambrils, Raquel López, i es posaran davant dels micròfons per rememorar aquella entrevista i també per parlar sobre l’evolució de la campanya solidària contra el càncer infantil.

I, finalment, el divendres 21 de juny es girarà la truita i es produirà una situació inusual, ja que l’equip de Ràdio Cambrils, que sempre fa les entrevistes, passarà a ocupar el rol d’entrevistats, per parlar sobre el seu dia a dia i altres aspectes de la seva feina. Cristina Sierra, periodista de la Revista Cambrils i col·laboradora de l’emissora pública, serà qui conduirà l’entrevista a l’equip de Ràdio Cambrils, format pel director Adrià Muñoz i els periodistes/locutors Marga Mallol i Gerard Amigó.

Els programes especials del cinquè aniversari s’emetran de dilluns a divendres a les 12 h en primera emissió i es remetran a les 17 h i les 20 h. També es podran escoltar en format podcast a la pàgina web radiocambrils.cat. La programació especial compta amb el suport del Port de Tarragona, Repsol, la Diputació de Tarragona, el Consell Comarcal del Baix Camp, Comaigua, la Cooperativa Agrícola de Cambrils i Toldos Serrano.