Voluntaris i aprenents es van conèixer en la sessió de presentació del programa que van tenir lloc al Centre Cultural

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Centre de Normalització Lingüística (CNL) de l’Àrea de Reus Miquel Ventura ha posat en marxa una nova edició del Voluntariat per la llengua (VxL) a Reus i Cambrils coincidint amb l’inici dels cursos del tercer trimestre.

A Cambrils s’han constituït vuit noves parelles lingüístiques, que se sumen a les set que continuen de l’edició anterior. El Servei Local de Català de Cambrils va fer la presentació de les noves parelles el passat 15 de maig al Centre Cultural de Cambrils. La dinamitzadora del programa VxL a l’Àrea de Reus, Rut Ortiz, va ser l’encarregada de donar als assistents el material complementari i les instruccions sobre el funcionament de l’activitat.

Més enllà de les parelles lingüístiques

La finalitat del Voluntariat per la llengua és oferir als alumnes dels cursos de català o a altres persones que tinguin coneixements bàsics la possibilitat de practicar la llengua d’una manera natural i tranquil·la amb l’ajuda d’un voluntari lingüístic. Les trobades, que poden ser presencials (la parella decideix el lloc i l’activitat que farà aquell dia) o virtuals (a través de la plataforma de videotrucada que acordin), es fan una hora a la setmana durant deu setmanes.

A banda de les parelles, el programa ofereix altres activitats complementàries per fomentar l’ús del català, entre les quals destaquen aquest trimestre els grups de conversa Fem un beure?, que es fan cada dimarts a la cafeteria Quin Cacau! De Cambrils, i un taller d’assertivitat lingüística adreçat a les persones que parlen en català i que volen tenir eines per a mantenir-se en aquesta llengua durant les seves converses. Per inscriure’s al taller, que serà el dissabte 3 de juny a les 10.30 h, cal escriure un correu electrònic a sttarragona.cultura@gencat.cat

Voluntariat per la llengua és un programa de la Secretaria de Política Lingüística gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística. Els interessats a participar-hi poden inscriure’s directament al web  www.vxl.cat o en poden demanar més informació al Centre de Normalització Lingüística de l’Àrea de Reus (c. de l’Àliga de Reus, 1), a vxl.reus@cpnl.cat o al 634 740 079.