El consistori ha posat en marxa diverses mesures per frenar la propagació de la malaltia i pal·liar l'impacte econòmic i social

 • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local Salut pública
 • ATENCIÓ TELEFÒNICA I TELEMÀTICA: Es decreten serveis mínims de teletreball i només s'ofereix atenció telefònica i telemàtica (no presencial) per qüestions urgents. Els canals són la seu electrònica https://seu.cambrils.cat i els telèfons 010 o 977794579 (amb horari ampliat de 8 a 18 hores).

 • TANCAMENT D'EDIFICIS: Es tanquen tots els edificis municipals, excepte la comissaria de la Policia Local i el dipòsit de vehicles d'Aparcam.

 • PARCS: Es tanquen tots els parcs infantils ( tobogans i àrees de jocs ) i de salut.

 • MERCAT AMBULANT: Se suspèn el mercadet ambulant dels dimecres.

 • ACTIVITATS I ESDEVENIMENTS: Se suspenen totes les activitats programades fins que acabi el confinament.

 • VIA PÚBLICA: Se suspenen totes les llicències d'ocupació de via pública fins que no s'acordi el contrari.

 • NETEJA: S'intensifica la neteja i desinfecció dels llocs de concurrència pública com el Mercat municipal i els autobusos urbans.

 • SIAD: Es pot contactar amb el Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) mitjançant el telèfon 010 i el correu siad@cambrils.org. Es recorda que el telèfon 900 900 120 per atenció a dones en situació de violència masclista funciona les 24 hores.

 • RECOLLIDA D'ALIMENTS: Es disposa que la recollida d’aliments únicament la faci la Creu Roja en tot el terme municipal de Cambrils. Les persones que ja tenien una data fixada per anar a recollir aliments a Càritas han d'anar al lloc habitual (Càritas Vila o Càritas Platja). Les persones que Benestar Social derivi a partir d'ara s'hauran d'adreçar a Creu Roja.

 • XARXA D'AJUDA MÚTUA: El comitè de coordinació municipal de l’Ajuntament de Cambrils coordina una xarxa d’ajuda mútua per canalitzar les ofertes de voluntariat rebudes i donar suport a persones amb necessitats bàsiques durant el confinament. Les persones que puguin i vulguin oferir-se com a voluntàries poden enviar un correu electrònic a participacio@cambrils.org o trucar al telèfon 010 / 977 79 45 79 indicant nom i cognom, dni, edat, barri de residència, si pertanyen a alguna entitat i la disponibilitat.

 • CRIDA MATERIAL SANITARI: Es demana que les persones i empreses que disposin de mascaretes, guants, gel, bates i casquets quirúrgics les portin a la Policia Local per a la seva distribució.

- S'ajornen un període mínim de tres mesos d'Impost de Béns Immobles, l'Impost de vehicles de tracció mecànica, la Taxa de recollida d’escombraries i la Taxa de gual

- Terrasses. Els titulars de llicències d’ocupació de via pública no hauran de pagar aquesta taxa mentre duri la situació d’emergència.7

- Taxa de recollida de la brossa comercial. Els establiments que tinguin l’activitat tancada per imperatiu legal que no hauran de pagar la taxa de recollida de brossa comercial.7

- Mercat ambulant. Els paradistes que han vist suspesa la seva activitat no hauran de pagar la taxa fins que es pugui reemprendre.

- Avançament del pagament de factures d’autònoms i petits i mitjans comerços per tal de dotar-los de liquiditat al més aviat possible.

- Indemnització econòmica a les empreses amb contractes suspesos per raons de força major que presten serveis ordinaris i no essencials per a l’administració com la neteja d’escoles, el manteniment de parcs i jardins o la senyalització de la via pública.

- Escoles bressol municipals. Les famílies queden exemptes de pagar la quota de les escoles bressol municipals mentre estiguin tancades.

- Escola Municipal de Música. Es retornarà a les famílies l’import proporcional de l’Escola Municipal de Música del temps que el servei estigui tancat.

- Altres serveis aturats. Devolució dels imports pagats per persones usuàries de serveis no prestats per part de l’Ajuntament, com ara Esports, Cultura, Educació o Benestar Social.

 • POLICIA LOCAL: La Policia Local posa en marxa un servei especial de vigilància per garantir que persones i establiments compleixin les restriccions. Es reforça l'atenció telefònica dels números 092 i 977 79 45 66 (que funcionen les 24 hores).

 • ZONES BLAVES I TARONGES: Les zones blaves blaves i taronges de Cambrils són gratuïtes (des del dia 14 al migdia i fins a nou avís) per fomentar el confinament de la ciutadania. Es pot aparcar a la zona blava del mercat ambulant del dimecres, mentre continuï la suspensió de l'activitat.

 • TRANSPORT PÚBLIC: El servei d’autobús urbà es redueix aproximadament en un 60% a partir del dijous dia 19. Es redueixen el nombre de viatges de la L1 Llevant i la L2 Ponent i queda fora de servei la L3 Estació. Els nous horaris es poden consultar a les principals parades, al web de l’Ajuntament i APARCAM i a les xarxes socials. Es recomana evitar viatjar amb transport col·lectiu a les persones de risc.

 • OBRES: Es prorroguen els terminis d'execució de les obres i s'aturen totes les obres públiques com a mesura preventiva. Les obres de promoció privada només poden continuar si garanteixen les mesures marcades per les autoritats sanitàries en matèria de prevenció i protecció contra el coronavirus. En cas que no es garanteixin aquests drets als treballadors, l’Ajuntament es veurà obligat a suspendre la llicència d’obres fins que finalitzi l’Estat d’Alarma declarat, com estableix aquest Ban d'Alcaldia.

 • TERMINIS: S'interrompen tots els terminis de tot tipus de procediment administratiu que es gestioni i tramiti des de l'Ajuntament de Cambrils (tributs, llicències d'obres, exposicions públiques, terminis per presentar recursos, terminis per presentar documents a l'administració, terminis per contestar requeriments que s'han fet des de l'Ajuntament a l'interessat/da, etc). S'ajorna el termini per sol·licitar els ajuts per despeses bàsiques per a persones majors de 65 anys.

 • SECOMSA: La recollida de residus és un servei obligatori i essencial. Per això Secomsa demana ajuda per cuidar i protegir les persones que el fan possible.

- A les àrees de contenidors, diposita únicament la fracció orgànica, envasos lleugers, envasos de vidre, paper/cartró i resta.

- No deixis residus fora dels contenidors perquè les persones que fan la recollida no hagin d'entrar en contacte directe amb els residus

- Guarda a casa qualsevol altre residu (mobles, etc) fins que s'aixequin les restriccions de circulació per portar-los a la deixalleria.

 • COMAIGUA: L'empresa implanta mesures per protegir la seguretat sanitària del seu personal i assegurar el funcionament de les instal·lacions. Se suspèn l'atenció presencial i es posen a disposició canals telemàtics per fer les gestions. S’allarga el període de pagament voluntari de 30 a 45 dies per a totes les factures emeses en actual període de pagament voluntari i per les noves emissions de factures durant aquest període.

 • Recomanacions per establiments del sector alimentari amb servei directe al públic:

http://acsa.gencat.cat/ca/detall/article/Recomanacions-per-establiments-del-sector-alimentari-amb-servei-directe-al-public