El quartet de corda actuen avui a la Rambla de l’Art abans de marxar cap a Suïssa on actuaran al Festival de Música de Basilea

  • Categoritzat com: Comunicació

Quartet Versus ha fet parada a Cambrils en el marc de la seva gira Europea del mes d’agost. Amb un concert basat en obres de Barber, Bloch, Glass i Beethoven i amb un repertori molt eclèctic i atractiu per al públic, aquesta jove formació actuava ahir a la tarda a la residència Baix Camp de Cambrils, envoltats d’avis i àvies.

El concert d’ahir forma part del projecte solidari ‘Somriures Musicals’, a través del qual, ofereixen concerts gratuïts als col·lectius més vulnerables. Per al violoncelista del conjunt, Josep-Oriol Miró, l’activitat d’ahir va ser molt gratificant: “els avis no fan vacances. Per nosaltres va ser un plaer veure els seus somriures i ells ens ho agraeixen moltíssim”. A banda de l’actuació a la sala d’actes, els músics es van desplaçar a les habitacions on resideixen avis que tenen més dificultats de mobilitat, per tal que també poguessin gaudir de l’actuació.

‘Somriures musicals’ és una iniciativa solidària nascuda el novembre del 2013 que consisteix en portar l’experiència del concert fora de la sala i apropar-la a aquells col·lectius en risc o que no tenen fàcil l’accés a la cultura. Per altra banda, el 10% de la venda del seu DVD es destina al finançament de les properes activitats del projecte solidari.

El grup està format per Guillermo Navarro i Matej Haas (violí), Ivan Agafonov a (viola) i Josep-Oriol Miró (violoncel). Es tracta d’una jove formació que actuen de manera regular per arreu de l’estat espanyol (Auditori de Saragossa, Sala Maria Cristina de Màlaga, Teatre Calderón de Valladolid, entre d’altres). També han actuat a Alemanya (Berlín, Hannover, Konstanz i Göttingen) i a Suïssa. I fan actuacions regulars en els millors festivals de música catalans. A més, han realitzat gravacions per a TV3 i Catalunya Ràdio.

La darrera oportunitat per veure aquest grup serà aquest vespre, a les 20h a la Rambla de l’Art de Cambrils.