Els voluntaris i voluntàries han fet de pont entre l’alumnat i el Departament de Joventut, creant un canal de comunicació bidireccional, ràpid i efectiu. El divendres van celebrar una festa de final de curs autogestionada a la sala de concerts de l’Ateneu.

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

Prop de 300 estudiants d’ESO i Batxillerat de Cambrils han participat en la primera edició del projecte “Els Corresponsals” del Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils el curs escolar 2017-2017.

El projecte, que forma part del Pla Municipal de Joventut de Cambrils 2017-2020, consisteix en la creació d’un equip de joves a cada centre d’ensenyament secundari del municipi, amb la màxima presència possible de representants dels diferents cursos i grups classe.  L’objectiu és aconseguir representació del món dels estudiants per tal que aquests puguin fer arribar les seves propostes a l’Ajuntament, tant a nivell de municipi com de col·lectiu de joves. Així mateix, els corresponsals fan de pont entre els estudiants i el Departament de Joventut, creant un canal de comunicació bidireccional, ràpid i efectiu.

El projecte ha tingut molt bona acollida per part dels joves, ja que un gran nombre de joves van respondre a la crida i es van presentar voluntaris a participar com a Corresponsals. En el marc del projecte el Departament de Joventut ha participat en més de 60 classes dels centres educatius i ha organitzat sis trobades a l’Ateneu amb joves corresponsals. Fruit d’aquestes reunions, totes les propostes que van fer arribar els corresponsals s’han inclòs al programa d’activitats d’estiu de l’Estenedor i properament es realitzarà una sessió de cinema a la fresca.

A més, el passat divendres, 8 de juny, es va celebrar una festa de final de curs de Corresponsals a la sala de concerts de l’Ateneu, ja que entre les diverses propostes que s’han recollit durant aquest curs, la qüestió de la festa ha estat recurrent: troben a faltar espais al municipi on poder interactuar de manera informal, especialment a la nit, així com locals on escoltar la música que més els hi agrada.

La festa va ser gratuïta i gestionada pels mateixos joves corresponsals, que de manera voluntària es van anar sumant a les diverses comissions organitzatives com la barra de begudes, la barra de menjar, els dj’s, el photocall, les fotògrafes o el control d’accés a la sala. L’esdeveniment va comptar amb l’assistència d’un centenar de joves que van poder gaudir de música, sopar i diferents sortejos d’obsequis.