La tradicional galerada popular es va celebrar ahir al Mollet del Rec. Un total de 34 restaurants ofereixen menús especials fins el 25 de febrer. Les jornades gastronòmiques continuen amb una visita guiada a la Confraria, un tast d’olis i el concurs per a joves cuiners i cuineres.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Prop de 1.200 persones van degustar ahir els fideus amb galeres cuinats segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils. La galerada popular és un dels actes més destacades del programa de les catorzenes Jornades Gastronòmiques de la Galera, que van començar el passat 2 de febrer i s’allargaran fins el proper diumenge 25 de febrer.

També ahir diumenge hi va haver una demostració de Vela Llatina a de l’Arjau i passejades amb llagut de l’Associació esportiva Vent d’Estrop adreçades principalment als nens i nenes. A més, l’IPHES i el Museu d’Història van organitzar el taller familiar “Peixos i pans” per experimentar els orígens prehistòrics de la dieta mediterrània.

Les jornades continuaran divendres amb una visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors per aprendre l’art de pescar galeres i el concurs “De la Mar als Fogons” per a joves cuiners i cuineres a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. El dissabte hi haurà el curs d’iniciació al tast d’olis verge extra a les instal·lacions de la Cooperativa Agrícola. Les places de la visita i el curs són limitades i cal confirmar assistència a peconomica@cambrils.org.

A més, fins el 25 de febrer, un total de 34 restaurants seguirant oferint menús especials dedicats a la galera i les persones interessades poden participar en la ruta dels comerços “Pesca la galera” i entrar al sorteig de vals per valor de 660 euros.

Podeu ampliar la informació i descarregar-vos el programa d’actes i els menús des d’aquest enllaç: http://www.cambrils.cat/ca/serveis/cambrils-gastronomia/jornadesgalera2018.