Les primeres inspeccions de l’operatiu “Joguina Segura” es van portar a terme dimarts passat a 6 establiments, Les actuacions s’allargaran fins el 5 de gener amb l’objectiu de garantir el compliment de la normativa.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils i els Mossos d’Esquadra van iniciar dimarts, 12 de desembre, l’operatiu “Joguina Segura” per revisar l’estat adequat d’aquests productes adreçats als infants, en el marc de la campanya nadalenca per al consum segur.

La iniciativa es desenvoluparà fins al 5 de gener i consisteix en una campanya d’inspecció a tots els establiments i botigues especialitzades que s’encarreguen de l’emmagatzematge i venda de joguines.

L’objectiu d’aquesta pràctica policial és comprovar que els articles que són exposats a la venda i adreçats al més petits s’ajustin a la norma. Els agents han comprovat que no hi hagi mancances a l’etiquetatge, que ha d’estar en català o castellà i ha d’indicar si es apte per als menors de 3 anys.

També han comprovat que no hagi joguines que es confonguin amb armes de foc o bé que estiguin incloses al catàleg de joguines de risc, tal com s’ha consultat amb l’Agència Catalana de Consum.

En l’operatiu conjunt d’ambdós cossos policials d’aquest dimarts es van inspeccionat sis establiments on distribueixen joguines, la majoria dels quals complien la normativa, i gairebé no es van haver de comissar productes.

La Policia Local ha valorat molt positivament l’inici de la campanya i l’evolució descendent del nombre joguines comissades des que es van començar a fer aquestes campanyes.

Això significa que les inspeccions realitzades durant els últims anys han funcionat i han ajudat a que els comerços que no complien la normativa ara s’hagin adaptat. Cal tenir en compte que en l’operatiu de l’any 2014 es van haver d’immobilitzar quasi 500 joguines.