Les demostracions de cuina en directe dels restaurants Can Solé i La Palmera de Llosa s’omplen de comensals encuriosits per conèixer els secrets de cuina dels xefs cambrilencs

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

El passat 5 de maig es va dur a terme la primera cuina en directe en el marc de les III Jornades del Romesco de Cambrils al restaurant Can Solé on hi van assistir 14 persones (el 100% de l’aforament). Aquesta activitat tracta d’obrir les cuines cambrilenques per ensenyar com es preparen els plats més tradicionals i característics de cadascuna de les jornades gastronòmiques que se celebren al municipi.

A Can Solé, els assistents van poder aprendre de la mà del propietari-xef Josep Lluís Solé com es preparen uns “escamarlans amb xipirons i romesco calent” i més tard van poder degustar-los en família amb un xef entregat que no va dubtar en explicar els secrets de la cuina marinera i tradicional que caracteritza Can Solé des que va obrir l’any 1962.

Per altra banda, el dia 7 de maig el xef George Urquiza propietari i xef del restaurant La Palmera de la Llosa va oferir un altre recital de cuina desplegant totes les seves armes en un estil més de cuina d’autor. Urquiza va ensenyar als assistents a fer primerament un “aperitiu de musclos amb romesco”, va continuar amb uns “alls que es creien calçots amb romesco de festucs” i va finalitzar amb una “deconstrució d’una versió dolça de romesco”.

El 12 de maig se celebrarà un nou taller de cuina en directe, en aquest cas al restaurant Cal Tendre on el xef Damià Capafons ensenyarà a cuinar un “llom de rap arromescat amb papada”

Concurs de Mestres Romescaires

Dins el programa de les III Jornades del Romesco que finalitzen el 17 de maig, manquen encara per dur a terme importants activitats entre les quals destaca el Concurs de Mestres Romescaires que se celebrarà diumenge dia 10 al Port de Cambrils, de les 11h a les 13h. En aquest, els participants cuinaran en directe del plat típic de Romesco de Peix.