Cambrils i sis municipis més van signar ahir a Tarragona el protocol per impulsar conjuntament aquest sistema digital d’abast metropolità

Els Ajuntaments de Cambrils, El Catllar, La Canonja, Constantí, Mont-roig del Camp, Reus i Tarragona van signar ahir el protocol per impulsar el desplegament d'un sistema digital de seguretat compartit entre els municipis i en clau metropolitana.

L’objectiu és el desplegament d’una aplicació per a dispositius mòbils gratuïta i fàcil d’utilitzar, que agilitzi les comunicacions entre la ciutadania i les guàrdies urbanes, policies locals i vigilants municipals i, en definitiva, que permeti oferir una resposta més ràpida, eficient i efectiva en casos d’urgència.

L’acte, presidit per l’alcalde de Tarragona, Rubén Viñuales, s’ha celebrat a la sala d’actes de l’Ajuntament de Tarragona i ha comptat amb la presència de l’alcaldessa de Reus, Sandra Guaita Esteruelas, la regidora de Seguretat de la Canonja, Lucía López Cerdán, l’alcalde de Constantí Òscar Sánchez Ibarra, el regidor de Seguretat de Cambrils Enrique Arce Peñacoba, l’alcalde del Catllar Jordi Ruiz Domènech i l’alcalde de Mont-roig del Camp Fran Morancho López.

El passat mes de març es va dur a terme la primera reunió entre 6 municipis i es van iniciar els treballs per dissenyar i compartir aquest futur sistema digital de seguretat. Posteriorment, també s’ha incorporat al projecte el municipi del Catllar, i s’espera que s’hi puguin sumar més pobles i ciutats.

Fruit del treball conjunt s’ha enllestit el protocol que es va presentar ahir i que compromet als municipis signants la creació de quatre comissions de treball: una política, una altra formada pels tècnics dels cossos de seguretat o de vigilància municipal, una altra amb els representants dels serveis TIC i finalment, una comissió que reunirà els serveis jurídics dels municipis signants del protocol.

Aquestes quatre comissions seran les encarregades d’elaborar un conveni que se signarà a Reus abans de finalitzar l’any i que ha de permetre la licitació conjunta de l’aplicació.