La mostra va tancar ahir diumenge amb 9.538 tastos de vins servits i 3.310 tapes elaborades pels restaurants participants, els establiments de tapa dolça i pels productors gastronòmics de Cambrils. El bon temps del cap de setmana han afavorit l’èxit d’una fira consolidada i que compta cada cop més amb visitants repetidors. La fira està ajudant a allargar la temporada turística a Cambrils, ja que són molts els visitants sobretots estrangers que programen les seves vacances per coincidir-hi.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

La 7a Mostra de Vi i Gastronomia ‘Cambrils entrada al País del Vi’ celebrada del 14 al 16 d’octubre ha tancat portes consolidant un nou èxit. S’ha assolit la previsió d’arribar a una afluència de 8.000 visitants que han recorregut enguany els diferents estands ubicats al Parc del Pescador i han gaudit de les diferents activitats de la fira.

La mostra va finalitzar ahir diumenge amb 9.538 tastos de vins servits i 3.310 tapes elaborades pels restaurants participants, els establiments de tapa dolça i els productors gastronòmics de Cambrils. Pel que fa als tastos guiats, 173 persones van poder seguir les explicacions dels responsables dels cellers i els sommeliers. A això cal sumar les tapes que els productors gastronòmics van servir directament des dels seus estands. Les dades demostren que l’esdeveniment està plenament consolidat i gaudeix d’una molt bona acollida, no només per part dels cambrilencs i cambrilenques, sinó també per part d’habitants de poblacions veïnes que han aprofitat el cap de setmana per visitar Cambrils. La mostra també ha reunit a molts turistes de diverses nacionalitats, principalment francesos, anglesos, alemanys, suecs i russos, que han participat en la fira.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha ressaltat la importància de les xifres assolides en aquesta edició fet que “demostra un cop més la solidesa d’aquesta cita anual i l’interès que suscita entre els nostres veïns i visitants l’enogastronomia”.

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha volgut agrair als expositors la confiança dipositada en aquest esdeveniment, cal esmentar que enguany han estat 6 cellers més els participants i els ha “encoratjat a continuar formant-ne part en futures edicions per tal de continuar fent d’aquesta mostra un referent del vi i la gastronomia arreu del país”.

 

Èxit de públic en les activitats paral·leles a la Mostra

Enguany, la mostra ha donat un salt qualitatiu i fent servir un model de casetes de fusta que ha fet més acollidora la mostra alhora que ha millorat la comoditat i seguretat dels cellers i expositors.

Una altra novetat han estat les actuacions musicals que s’han ofert cada vespre, i que han tingut una molt bona acollida de públic. Els visitants han pogut gaudir amb l’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Cambrils amb la Big Band, els cambrilencs que integren el grup “Son Dos”,  el Roberto i el Dani que van amenitzar la fira amb els seus boleros, i per acabar, el diumenge va ser torn per al Punxadiscos Patu (Albert Recasens) que va fer ballar als assistents que posaven el punt i final a la Fira.

La Fira també va acollir la darrera actuació a Cambrils de la colla castellera Xiquets de Cambrils que va atreure moltíssima atenció diumenge al mig dia, juntament amb els castellers de Montblanc i d’Altafulla.

Una altra de les novetats d’enguany ha estat el sorteig diari d’un lot de productes de la fira que s’ha fet entre els assistents. 2.629 butlletes van participar en les 3 sortejos.