Les dues són alumnes de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. Els altres finalistes procedeixen de centres formatius de Sitges, Terrassa, Benicarló, Calella, Barcelona i Tortosa.

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Educació Promoció Econòmica
  • Serveis associats: Educació

Neus Faiges Gargallo i Gessamí Caramés Nuñez de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils han guanyat el primer i segon premi respectivament del concurs de joves cuiners “De la Mar als Fogons” de les 13es Jornades de la Galera. Faiges ha cuinat un caneló cítric de galera confitada a la baixa temperatura, amb el seu consomé i l'essència de tota la vida, mentre que Caramés ha captivat el jurat amb un petit four de galera. El concurs i el lliurament de guardons ha tingut lloc aquest matí a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El passat 3 de febrer un grup d’experts va seleccionar els 8 semifinalistes d’entre totes les receptes amb galera rebudes. Avui els participants escollits han elaborat les seves propostes gastronòmiques davant d’un jurat format per experts de sector de la restauració i les han exposat davant de dos jurats formats per experts del gremi i persones representatives de la societat cambrilenca. Els concursants, d’entre 16 i 26 anys, han treballat amb una cistella d’ingredients bàsica que s’ha proporcionat des de l’organització, a la que podien afegir fins a 6 ingredients més.

Després de la deliberació del jurat, l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el director de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, Jordi Jardí, han lliurat els premis en un acte que també ha comptat amb la presència de la directora dels Serveis Territorials d’Educació a Tarragona, Sílvia Rodes, i representants de la Confraria, la Cooperativa Agrícola i l’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Cambrils, entre altres.

El concurs està adreçat a estudiants de cuina i direcció de cuina reconeguts pel Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i a ajudants de cuina que treballin o hagin treballat en algun restaurant de Cambrils. Els vuit semifinalistes seleccionats enguany provenien de diferents centres d’ensenyament de Sitges, Terrassa, Benicarló, Calella, Barcelona, Tortosa i Cambrils.

Tots els finalistes i els professors acompanyants de cada centre han guanyat una inscripció gratuïta al taller participatiu “Tu ets el mestres de la nostra cuina”, organitzat per la Fundació Alicia, per aprendre, practicar i compartir coneixements amb els seus experts. A questa experiència també inclou la visita guiada a totes les instal·lacions del Món Sant Benet, així com l’entrada a la Cuina del Complex, reservada per visites molt limitades.

A més, el primer i segon finalista, s’han emportat un dinar per a dues persones en un dels restaurants amb estrella Michelin de Cambrils, dues entrades a Port Aventura i una estada en règim d’allotjament i esmorzar per a dues persones a l’espai lúdico-termal Aqua-tonic. Els professors acompanyants també han estat obsequiats amb dues entrades a Port Aventura, una estada a l’espai lúdico-termal i un lot de productes gourmet de la terra gentilesa de la Cooperativa Agrícola de Cambrils.