Més d’un 65% dels participants vénen de fora de la demarcació i de fora de Catalunya La novetat és la Night Running Series, cursa nocturna de 5km, que serà el dissabte a la nit

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

Més de mil esportistes participaran entre la sisena edició del Triatló de Cambrils i l’Aquatló, que se celebraran aquest diumenge, 10 de juny; i la Night Running Series, del dissabte 9 de juny.

 

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès, i el director de Running Solutions, Juanan Fernández, n’han explicat avui els detalls en roda de premsa.

 

L’alcaldessa ha destacat que el triatló s’ha consolidat i ja és un dels clàssics del calendari català de triatló. “És un  esdeveniment que reforça el posicionament de Cambrils com una destinació turística esportiva de primer ordre. Des de l’Ajuntament es treballa de manera determinada en la potenciació dels esdeveniments esportius que afavoreixin el binomi esport i turisme”, hi ha afegit.

 

A continuació, el regidor d’Esports ha explicat algunes de les principals novetats d’enguany, ha destacat la distància super sprint, que ajuda a popularitzar les triatlons, i ha conclòs assegurant que seria un èxit de participació.

 

Per acabar, el director de Running ha explicat que el Triatló comptarà amb participants de 20 províncies, dels quals un 20% serà participació femenina. Fernández  també ha explicat les principals novetats d’enguany com ara la Night Running Series o l’Aquatló.

 

Les diferents modalitats del Triatló de Cambrils abasten un ampli ventall de participants i el seu èxit demostra el potencial i atractiu de Cambrils com a destí de turisme esportiu.

 

 

 

 

La Night Running Series

Com a novetat d’aquest any, cal destacar que el dissabte 9 de juny, a les 22h, hi haurà la Night Running Series. La cursa nocturna de 5km, amb sortida al mateix Passeig de les Palmeres, tindrà un circuit pel Passeig de Ponent.

 

El recorregut

 

El Parc del Pescador i el Passeig de les Palmeres seran l’epicentre del triatló i la NRS durant tot el cap de setmana, ja que s’hi ubicarà el lliurament de dorsals, els stands de diferents marques del sector, els boxs de transició i la meta de la trialtó.

 

La prova començarà a les 8 del matí des de la Platja de la Riera, on els participants de la distància Olímpica començaran amb el tram de natació, dues hores i mitja abans que els de la distància Sprint. Després de la natació serà el torn del ciclisme que transcorrerà principalment pel Vial del Cavet, repetint el circuit de l’any passat, tancat completament al trànsit. La cursa a peu, molt ben valorada pel seu recorregut, decidirà els guanyadors de la prova. El lliurament de premis serà a les 12:30 hores. A la cita no hi faltaran un bon grapat de triatletes de primer nivell.

 

 

Afectacions al trànsit

 

Per una banda, amb motiu de la celebració del Triatló, hi hauran prohibicions d’estacionament: dissabte i diumenge a l’aparcament del Parc del Pescador, al carrer Bertran, carrer Robert Gerhard, entre el Passeig La Salle i Horta de Santa Maria i diumenge a l’avinguda Països Catalans.

 

Per l’altra banda, diumenge de 8 a 13 hores hi hauran restriccions de trànsit a diversos carrers. Per comunicar els barris, es podrà circular pel carrer de la Marina, carrer Monestir de Poblet, avinguda de Vilafortuny, avinguda Mas Clariana i Camí de Vilafortuny.