Les novetats d’aquest curs són els tallers de noves tecnologies, les classes de pilates i les rutes saludables pel municipi. Les propostes esportives com els balls llatins, el ioga i el tai-txi són les que han tingut més èxit.

  • Categoritzat com: Comunicació

El Casal de la Gent Gran de Cambrils ha batut record d’inscripcions. Un total de 528 persones s’han inscrit en alguna de les 19 activitats que ha programat el centre per aquest curs 2022-2023.

Les més demandades han estat les activitats esportives. Concretament, s’han inscrit 142 usuaris i usuàries del Casal a les sessions de balls llatins, 81 a ioga, 18 al grup de caminades per rutes saludables, 33 a tai-txi, 25 a teràpia psicomotriu, 18 a gimnàstica de manteniment i 18 a pilates.

Les novetats d’aquest curs, que va començar el passat 3 d’octubre, són els tres tallers de noves tecnologies per contribuir a eliminar o reduir la bretxa digital, les classes de pilates i les rutes saludables pel terme municipal de Cambrils.

Els tallers de noves tecnologies s’organitzaran entre octubre i juny (un cada trimestre) amb grups reduïts de 10 persones per poder donar una atenció més personalitzada que permeti guanyar autonomia en l’ús d’aquestes eines. Cadascun dels tallers tindrà una durada total de 24 hores i inclourà formació sobre la navegació per internet, l’ús del telèfon mòbil, les xarxes socials, el correu electrònic o la presentació d’instàncies digitals, entre altres.

Per altra banda, les rutes saludables guiades pel municipi i els circuits d’exercicis es programaran setmanalment cada dimarts. Durant la pandèmia ja es va fer un tastet d’aquestes caminades grupals per dinamitzar l’esport a l’aire lliure i enguany s’han incorporat dins l’oferta d’activitats del casal.

L’objectiu de la programació d’activitats és fomentar la participació de la gent gran en les activitats socials, facilitar la integració de les persones en el seu entorn social i promocionar un envelliment actiu i saludable. Un cop finalitzi el curs, el 16 de juny de 2023, s’obriran les inscripcions per les activitats d’estiu, que són la gimnàstica a la platja i balls llatins a la fresca.