Les activitats s’han fet amb tota normalitat, respectant els protocols de seguretat contra la Covid-19

  • Categoritzat com: Comunicació Educació Salut pública
  • Serveis associats: Educació

Un total de 118  infants i adolescents vinculats a programes del Servei de Benestar social de l’Ajuntament de Cambrils han participat en algun dels Casals d’estiu organitzats pel consistori.

Malgrat la crisi sanitària, que ha obligat a adoptar mesures de seguretat excepcionals per a evitar els contagis de Covid-19, les activitats han transcorregut amb tota normalitat i els casals han assolit el seu objectiu: facilitar als infants i joves entorns segurs i de confiança per afavorir les relacions socials i contribuir al seu desenvolupament en un ambient de gaudi, joc i esbarjo.

Fins a 88 nens i nenes del Servi d’atenció diürna (SADI), han participat de les activitats del programa “L’estiu d’en Cam”. D’aquests, un total de  74 menors de 14 anys ho han fet en activitats multiesportives, el Cambrivacances i sortides amb bicicleta; i 14 adolescents més grans  de 14 anys ho han  fet en l’Aventura’t. De tots els participants, 86 han tingut accés gratuït al menjador.

El Servei d’atenció a les famílies amb infants de 0 a 3 anys, Saltirons, a atès a 12 nens i nenes al Casal d’estiu que ha organitzat per a infants de 2 a 3 anys, que s’ha desenvolupat amb les instal·lacions de l’escola Joan Ardèvol.

L’oferta d’estiu de l’esplai per a persones amb discapacitat psíquica “El Gripau Blau” s’ha mantingut també aquest estiu. tot i que s’ha reduït el nombre de participants a 6. Enguany s’han introduït canvis en la programació d’activitats i s’han suspès els dos dies de piscina setmanals i les colònies.

El consistori ha apostat per a mantenir l’oferta d’estiu amb l'objectiu de  compensar l’impacte del confinament i la suspensió de les activats escolars. Aquesta acció compleix també una funció de conciliació de la vida laboral i familiar, tant per aquelles famílies que els progenitors treballen, com per aquelles que la seva prioritat passa per la inserció, i per tant requereixen de temps i disponibilitat horària per poder aconseguir aquest objectiu. Enguany  es va ampliar la dotació pressupostària de Benestar social amb 36.800 euros provinents del superàvit per poder garantir que els menors d’entorns mes vulnerables poguessin participar durant tot l’estiu en les activitats municipals i tinguessin accés al menjador diari.

Des del tancament de les escoles el passat mes de març, els casals han estat per a molts d’aquests infants i joves la primera ocasió en què s’han retrobat. Les activitats s’han dut a terme complint els requisits i protocols de seguretat per la pandèmia de la Covid-19, i els participants han cooperat de forma responsable per a evitar la propagació del virus.

Malgrat que puntualment s’ha hagut d’activar de forma preventiva el protocol perquè algun dels infants presentava febre o haver tingut contacte amb possibles positius, finalment no s’ha donat  cap cas positiu entre els participants.