La insígnia mostra a la clientela que es troba en un local compromès amb el medi ambient. Ecoembes ha lliurat 33 galledes i 20 papereres grogues i ha ofert formació sobre reciclatge, sostenibilitat i reducció del malbaratament alimentari.

  • Categoritzat com: Medi Ambient i Serveis Generals

Un total de 91 establiments HORECA de Cambrils ja formen part del projecte “Ecohostelers” d'Ecoembes, que busca fomentar el reciclatge dels envasos que es generin a les seves instal·lacions. A través d’aquest segell que certifica la seva aposta per la sostenibilitat, els bars i restaurants cambrilencs se sumen als 4.200 establiments catalans que ja participaven a la iniciativa.

Per fer possible aquest compromís amb el medi ambient, l'organització ambiental i l'Ajuntament de Cambrils, amb el suport de FACYRE (Federació d'Associacions de Cuiners i Rebosters d'Espanya), han lliurat a aquests locals un total de 33 galledes i 20 papereres grogues perquè puguin reciclar correctament els envasos de plàstic, metall i brics.

El regidor d’Espai Públic i Sostenibilitat, Alejandro Garcia, ha destacat la necessitat de fomentar la bones pràctiques per tenir cura del medi ambient i ha assegurat que el compromís del sector de l’hostaleria és imprescindible  per avançar en matèria de reciclatge, reducció del desaprofitament alimentari i gestió sostenible de recursos. En aquesta línia, el regidor ha agraït la implicació d’hotels, restaurants i cafeteries en el projecte i ha animat a tothom a fer un consum responsable, escollint establiments compromesos amb el medi ambient.

Per part seva, Ana Menéndez, especialista d'Ecoembes a Catalunya, ha assegurat que aquesta iniciativa és de “vital importància” per al sector. “El segell 'Ecohosteleros' busca millorar la comunicació amb els hostalers i hostaleres i oferir-los continguts de qualitat i d'utilitat, i que crèiem necessària per fer un pas més en matèria d'economia circular”, ha afirmat. Alhora, l’especialista s’ha mostrat convençuda que “aquesta aventura ens deixarà molt bon gust de boca” i ha agraït a les autoritats locals i al sector que s’hi hagin sumat.

A més, amb el propòsit de fomentar les bones pràctiques mediambientals entre el sector, els establiments reconeguts com 'Ecohostelers' tenen a la seva disposició formació i recursos, a través d'una plataforma online, sobre actualitat legislativa al sector i temes com slow food, servei de lliurament a domicili (delivery), seguretat i qualitat alimentària o trash cooking. Així mateix, reben una newsletter mensual amb les principals novetats en matèria de sostenibilitat del sector i poden accedir a articles i notícies sobre reciclatge, esdeveniments o tendències.

Una altra de les possibilitats que ofereix aquesta plataforma és l'accés a diferents serveis i incentius com a invitacions a fires gastronòmiques, tant autonòmiques com estatals, un canal de comunicació directe amb els membres de la comunitat i l'administració local, packs de continguts per a les xarxes socials, auditories gratuïtes sobre la petjada digital de les xarxes socials o materials com a díptics i guies sobre la correcta separació de residus.

Sobre Ecoembes

Ecoembes és una organització que fa possible que la societat col·labori cada vegada més amb el reciclatge al contenidor groc i blau a Espanya. Gràcies a aquesta col·laboració de la societat, avui 4 de cada 5 llars diuen reciclar els seus envasos (de plàstic, llaunes, brics, paper i cartró) en aquests contenidors per donar-los una segona vida i protegir el medi ambient. Ecoembes no té ànim de lucre i la seva activitat està regulada per la Llei 7/2022 i el Reial decret 1055/2022. A Espanya, el 2022 es van reciclar més d'1,6 milions de tones d'envasos de plàstic, metall, brics, paper i cartró, un 3,6% més respecte a l'any anterior.

Més informació

Maribel Mateos / Gema Solares / Natalia González / Isabel Lorenzo
m.mateos@ecoembes.com;g.solares@ecoembes.com; ngonzalez@atrevia.com; ilorenzo@atrevia.com
Tel 620 004 204/ 682 413 863 / 673 33 98 40 / 667 63 30 95
https://www.ecoembestransparencia.com
A Twitter: @ecoembes_com @ecoembes
http://www.flickr.com/photos/ecoembes
Dades: https://www.ecoembestransparencia.com