La sessió es portarà a terme el dimarts 9 d’abril i servirà per fer avaluació del primer any d’execució d’aquest projecte pioner. Els i les alumnes han rebut formació i s’han convertit en referents en àmbits clau de la salut.

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

La primera trobada conjunta de joves Agents de Salut es portarà a terme a l’Ateneu Juvenil el proper dimarts dia 9 d’abril a 2/4 de 6 de la tarda.

La reunió servirà per fer avaluació del primer any d’execució d’aquest projecte pioner engegat pel Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils i l’Hospital Lleuger Antoni de Gimbernat de Cambrils i poder oferir al grup de joves un espai on poder-se expressar i compartir les seves experiències com Agents de Salut.

Serà el primer cop que compartiran el mateix espai tant els i les agents d’ESO com de BAT i Cicles, ja que, en haver rebut formacions diferents, encara no han tingut ocasió de conèixer-se en una trobada del grup al complert.

A més, el regidor de Joventut, Eduard Pellicer, farà el lliurament dels diplomes que els capaciten com Agents de Salut i es definiran els punts claus per a la segona edició del projecte. La jornada també comptarà amb la participació de la infermera que s’ha encarregat de la formació dels i les joves, juntament amb una entitat amb una àmplia experiència en intervencions de prevenció de conductes de risc en l’oci nocturn.

Els més de 60 joves s’han ofert de manera voluntària per ser referents en l’àmbit escolar de temes clau com la sexualitat i afectivitat, l’assetjament escolar i la prevenció en el consum de tòxics.

El projecte permet crear un espai de reflexió entre la població jove, i l’efectivitat d’intervenir en aquest col·lectiu des de dins, a través de la nova figura d’agents de salut. D’aquesta  manera, la iniciativa potencia la responsabilitat de les persones joves en relació a la pròpia salut i la del seu grup d’iguals. A més, en la segona edició del projecte es preveu que els i les alumnes de batxillerat tinguin presència a les Festes Majors de Cambrils, amb un stand informatiu i sempre acompanyats de professionals.

En la primera edició del projecte hi han participat joves d’ESO, Batxillerat i Cicles de l’Institut Cambrils, Ramon Berenguer IV, Cardenal Vidal i Barraquer i la Mar de la Frau, que en cap cas tenen la responsabilitat d’atendre casos ni donar solucions als companys i companyes, sinó derivar-los al professional corresponent.