- Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica
Per primera vegada vuit restaurants obriran les portes de la seva cuina i ensenyaran com cuinar una recepta amb galeres
El plat fort arribarà el 26 de febrer amb la galerada popular al port
Enguany les jornades s’han allargat una setmana més
La galera i la cuina marinera ompliran la ciutat de Cambrils del 3 al 26 de febrer. La vuitena edició de les Jornades dela Galerai dela CuinaMarineracomptarà amb la participació de 51 restaurants de la vila, que oferiran un menú especial durant aquestes dues setmanes plenes d’activitats gastronòmiques.
L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; la regidora de Promoció Econòmica,Carme Cros; el patró major de la Confraria de Pescadors de Cambrils, Josep Pijoan; el president de la Cooperativa Agrícola, Jaume Baiges, i el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria, Manel Morell, han presentat avui les jornades en roda de premsa. L’alcaldessa ha destacat la importància de les jornades per promocionar la gastronomia de qualitat de Cambrils i per atraure visitants durant l’hivern. La regidora de Promoció Econòmica ha explicat que les jornades s’han allargat una setmana respecte passades edicions, passant de17 a24 dies.
La principal novetat d’enguany és el cicle Cuina Oberta que obrirà la cuina dels restaurants Acuamar, Bec d’or i Macarrilla (10 de febrer), Can Bosch i el Pósito (17 de febrer), la Gavina, Miquel i el Rincón de Diego (24 de febrer). El públic de la demostració gratuïta podrà veure com els cuiners elaboren i expliquen una recepta amb galeres. Els interessats hauran de confirmar assistència confirmar assistència al telèfon 977 79 46 79 ol correu electrònic pciutat@cambrils.org perquè l’aforament és limitat.
Una altra novetat són els monòlegs amb galera que organitza la Black discoteca els divendres 10 i 24 de febrer.
El plat fort arribarà diumenge, 26 de febrer, amb la tradicional galerada popular al Mollet del Rec del Port, on de10 a12 hores es podran degustar els fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo dela Confrariade Pescadors de Cambrils. A més, de les11 ales 13 hores, a les escales reials hi haurà una demostració de Vela Llatina a càrrec de l’Arjau, taller del mar i curses entre els equips de vogadors i jornada de portes obertes de llaguts tradicionals de l’associació esportiva Vent d’Estrop i activitats d’animació del grup de teatre La Teca.
Com cada any, hi haurà la fregida de galeres i calçots, el tast de vins amb visita guiada a la finca Bodegues Clos Barenys, el curs d’iniciació amb olis d’oliva verge extra a la Cooperativa Agrícola, i el concurs “De la mar als fogons” per a joves cuiners/es.
Coincidint amb les jornades de la Galera, també s’han programat dos tallers gratuïts relacionats amb la restauració. Per una banda, el servei d’assessorament a emprenedors/es Cambrils Emprèn del Departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Cambrils ofereix el taller “Vols posar en marxa el teu negoci? Bar, cafeteria, restaurant…”. Aquest taller per a emprenedors ja està ple i amb motiu de l’èxit properament se’n programarà un altre per cobrir tota la demanda (podeu ampliar la informació amb aquesta nota de premsa: http://www.cambrils.org/comunicacio/?p=902). D’altra banda, el Servei Municipal de Salut Pública de l’Ajuntament de Cambrils i l’Agència de Protecció de la Salut de la Generalitat han programat, pels dies 8 i 15 de febrer, un taller de formació gratuït titulat “Els autocontrols: els prerequisits” sobre les normes sanitàries que fixen els re