Joventut lliura els certificats als participants que han finalitzat la formació d’aquesta segona edició del projecte. Els i les alumnes s’oferiran de manera voluntària com a referents als seus instituts en àmbits claus de salut. L’objectiu és potenciar la responsabilitat de les persones joves en relació a la pròpia salut i la del seu grup d’iguals.

  • Categoritzat com: Comunicació Joventut

El Departament de Joventut de l’Ajuntament de Cambrils està lliurant aquest agost els certificats de formació del projecte Agents de Salut als més de 40 joves que han consolidat la totalitat de la formació. Enguany no s’ha celebrat l’acte conjunt de lliurament per prevenir contagis i els certificats s’estan repartint de manera esglaonada.

Les sessions formatives es van iniciar el passat més de novembre en col·laboració amb l’Hospital Lleuger de Cambrils i la infermera Joana Abella, encarregada del servei Punt de Salut.

Aquest any es van inscriure al projecte un total de 70 alumnes d’ESO, batxillerat i cicles formatius i més de 40 han finalitzat la formació. Aquesta segona edició ha comptat amb dos temes nous (salut mental i primers auxilis), que s’han sumat als ja existents de la primera edició (sexualitat, afectivitat, assetjament escolar, prevenció de consum de tòxics i punt SexeSentit).

Com a novetat del projecte, i com conseqüència de la pandèmia i el confinament dels darrers mesos del projecte, es va realitzar on line la sessió de Salut mental, que comptava amb la col·laboració especial de l’infermer Pere Mateo,  professional expert en la matèria i amb un llarg recorregut en salut mental. La sessió virtual va resultar tot un èxit, amb un seguiment de quasi el 80% del total d’Agents de Salut.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, ha explicat que enguany s’han reforçat i ampliat els temes formatius en relació a la demanda que han fet els joves, i, alhora, s’ha fet un acompanyament als i les joves participants durant el confinament, finalitzant el projecte de manera virtual.

Aquest projecte forma part de l’àmbit de salut que es treballa des de Joventut tal i com es preveu en el Pla Municipal de Joventut de  Cambrils 2017-2020. L’objectiu és que els i les joves formats es converteixin en referents als seus instituts en àmbits claus de salut. D’aquesta manera, es potencia la responsabilitat de les persones joves en relació a la pròpia salut i la del seu grup d’iguals i s’intervé en aquest col·lectiu des de dins.