El professorat d’Educació Física va organitzar aquesta trobada per l’alumnat de cinquè de primària de totes les escoles públiques del municipi. La jornada va incloure proves de salt de llargada, resistència 600m, velocitat 60m, tanques, llançament de pes i velocitat relleus.

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

Al voltant de 330 alumnes de cinquè de primària de totes les escoles públiques de Cambrils van participar i gaudir dels II Jocs Esportius de Cambrils el passat divendres 8 de juny a la Pista d’Atletisme Municipal.

La jornada va consistir en la realització de diferents modalitats atlètiques en format mixte: cursa de velocitat (60 metres), tanques, llançament pilota, salt de longitud, resistència i relleus. Els i les estudiants van competir entre ells en sis proves diferents, que van ser prèviament explicades i practicades als respectius centres escolars.

Els objectius d’aquestes olimpíades escolars són promoure l’activitat físico-esportiva i els hàbits saludables associats, conèixer i experimentar modalitats esportives menys conegudes, crear nous llaços de relació entre els alumnes de les diferents escoles, establir canals de col·laboració i suport entre les escoles del municipi per la consecució d’objectius educatius comuns i treballar valors com el respecte, les relacions sòcio-afectives (empatia, treball en equip, solidaritat i civisme) i control emocional (autocontrol, motivació, autonomia i responsabilitat).

Enguany a la trobada hi va assistir   la mascota “Tarracus” dels Jocs del Mediterrani Tarragona 2018 i, al final de la jornada, l’Àrea d’Esport de l’Ajuntament de Cambrils va obsequiar a cada alumne participant amb una samarreta tècnica amb el logotip dels Jocs esportius a la part del davant (disseny de l’alumne de sisè de l’escola La Bòbila Lluc Falceto) i el nom de les escoles participants i dels patrocinadors al darrera.

Aquesta activitat conjunta, organitzada pels mestres especialistes d’Educació Física de totes les escoles, va néixer aprofitant el moviment generat arran de  la col·laboració de les escoles amb els XVIII Jocs del Mediterrani, que se celebraran del 22 de juny a l’1 de juliol.