L’operació, que ha anat a càrrec de les empreses de jardineria, va començar el mes de novembre i s’ha allargat fins aquest febrer

  • Categoritzat com: Medi Ambient i Serveis Generals

El Departament d’Espai Públic i Sostenibilitat de l’Ajuntament de Cambrils ha realitzat el tractament de la processionària a més de 3.450 pins situats a diferents zones verdes del municipi. L’operació va començar el mes de novembre, que és quan l’eruga inicia el procés i els tractaments són més efectiu, i s’ha allargat fins el passat mes de febrer.

Els treballs han anat a càrrec de les quatre empreses adjudicatàries de les diferents zones del servei de manteniment de la jardineria municipal. Concretament, a la zona de ponent hi ha 818 exemplars d’aquesta espècie arbòria a les zones verdes i 15 més a la via pública; al centre n’hi ha 1.165 de situats en àrees verdes i 7 més en diferents carrers; a la zona del port 670 pins viuen en espais verds i 2 més als carrers, i a Vilafortuny n’hi ha 162 a les zones verdes i 81 més estan entre l’arbrat viari.   

La processionària o eruga de pi és un insecte lepidòpter que habita a la conca mediterrània i que és una plaga important per algunes espècies d’arbres. Les poblacions es controlen en part de forma natural amb paràsits i depredadors però habitualment el creixement és superior i cal realitzar tractaments per controlar-les.

Això és especialment recomanable en espais urbans a causa del seu impacte paisatgístic i, sobretot, per les molestes urticàries i, en alguns casos, afeccions perilloses, que poden provocar les erugues de processionària, tant a les persones com als animals domèstics. Enguany la lluita contra la processionària ha estat especialment dificultosa perquè les temperatures altes han avançat el procés de creixement d’aquest insecte.