La recaptació pel Banc dels Aliments és de 3.731€, que es destinaran a la compra de peix fresc de Cambrils per a famílies en situació de vulnerabilitat

  • Categoritzat com: Promoció Econòmica

El Tobogan Gegant ha estat un dels reclams d’aquest cap de setmana a Cambrils. S’hi ha llençat més de 2.400 persones i s’ha aconseguit una aportació de 3.731 euros per al Banc dels Aliments. Aquesta fundació que lluita contra la pobresa alimentària destinarà els diners recaptats a la compra de peix fresc de Cambrils, un producte necessari que arribarà a famílies en situació de vulnerabilitat.

Les famílies van poder gaudir d’aquesta rampa de 40 metres d’adrenalina, ubicada a la rambla Jaume I, durant el divendres a la tarda, el dissabte i el diumenge al matí. Les entrades tenien un cost de 3 euros i també es podien aconseguir gratuïtament a través de tiquets de compra en comerços de Cambrils d’un mínim de 15 euros.

Durant els tres dies del tobogan, l’activitat no es va aturar. El moment de més concentració va ser el dissabte a la tarda, quan es van produir algunes cues. Cal recordar que l’atracció tenia una capacitat d’unes 600 persones cada tres hores.

La regidora de Promoció Econòmica, Neus Cárdenas, s'ha mostrat molt satisfeta perquè "el tobogan ha estat una diversió per gent de totes les edats i alhora ha servit per recaptar uns diners molt necessaris per al Banc dels Aliments, que fa una tasca imprescindible, i d'aquesta manera es podrà ajudar moltes famílies que no tenen accés al peix fresc". A més, la regidora ha destacat que l'atracció ha impulsat les compres als comerços cambrilencs i finalment els diners recaptats revertiran al mateix municipi perquè s’invertiran en peix de Cambrils.

La passejada ‘Bestial’ acull una cinquantena de persones

Dissabte al matí va ser el torn per a la conscienciació sobre l’abandonament animal, de la mà de l’entitat Revolución Pata. Una cinquantena de persones i una quarantena de gossos van passejar pels carrers de Cambrils sota el lema ‘Els gossos no són una joguina’. Després de recórrer més de 2 quilòmetres, van arribar a la plaça de la Vila, on es va celebrar la festa Pet Friendly. L’activitat va tenir una gran acollida.

Solidaritat per La Marató de 3Cat en forma de swing, sardanes i foc

La música i la solidaritat també ha tingut un paper central aquest cap de setmana. La plaça del Pòsit es va omplir dissabte al vespre per ballar a ritme de swing, en el marc dels actes per La Marató de 3Cat, i diumenge al matí el mateix espai va acollir el concert de gòspel a càrrec de Blaus de Mar. La Coral Verge del Camí va fer el tradicional concert de Nadal a l’Ermita, mentre que l’alumnat de l’Aula de Sons va realitzar el tradicional Tomb de Nadales pels carrers del Port.

A la plaça de la Vila el protagonisme va ser per al foc de la mà dels Diables Cagarrieres de Cambrils i la seva encesa solidària. Desenes d’infants es van convertir en diable per un dia i van poder cremar una carretilla, amb la qual van col·laborar també en La Marató.

El nou vídeomapping s’estrena a la plaça de la Vila i la Torre del Port

Aquest cap de setmana també es va estrenar el nou videomapping ‘Puja al tren del Nadal’. La plaça de la Vila va acollir les primeres sessions, en un ambient familiar i de gaudi per als assistents. Es tracta del tercer any amb aquesta activitat a Cambrils, ja consolidada.

Es podrà veure els dies 20, 22, 23, 27 de desembre i 3 de gener a la plaça de la Vila en horaris de 18:30h, 18:50h i 19:15h, i el dia  29 de desembre a les 19:30h, 19:45h i 20h. A la Torre del Port, l’espectacle es portarà a terme els dies 21, 28 de desembre a les 18:30h, 18:50h i 19:15h i els dies 2 i 4 de gener a les 19h, 19:20h i 19:40h.

El Tió XXL i les rutes sobre rodes, atraccions dels pròxims dies

La Rambla Jaume I tornarà a ser l’epicentre aquesta setmana, ja que després d’acollir el tobogan gegant, el 23 de desembre serà l’escenari d’una altra de les novetats: el Tió XXL. Es tracta d’una figura de 14 metres que portarà, com és tradicional, regals per als més petits de la família. Les persones més petites de casa podran conèixer el tió més gran de les nostres terres i fer-se una fotografia per felicitar les festes. A més, es podrà cagar en els següents horaris: a les 11.30h, 12.30h i 13.30h, i per la tarda, a les 17.30h, 18.30h i 19.30h. L’activitat està adreçada a infants de 2 a 10 anys.

En la programació prevista també destaca l’aposta esportiva, amb dues rutes nadalenques sobre rodes a càrrec de Rollers Cambrils i una exhibició de salts. Tots tres actes es concentraran el 23 de desembre a la tarda i la ruta en patins s’estendrà per diversos carrers del municipi. Les inscripcions són gratuïtes i ja es poden realitzar a través del telèfon 649 127 661 o al correu rollerscambrils@gmail.com.

També es portarà a terme aquest cap de setmana el Tió Solidari, de la mà de l’Agrupament Escolta i Guia Gent de Mar i Càrites, i que farà una recollida d’aliments de primera necessitat. L’activitat es realitzarà el dia 24 de desembre a partir de les 11 hores a la plaça de la Vila i a les 12.30 hores a l’Església de Sant Pere.

Entre les novetats d’enguany, també cal destacar el Juga-Circ Nadalenc del 24 de desembre i la Gran Pilotada del 3 de gener. El Juga-Circ omplirà la plaça del Pòsit de malabars amb pilotes, mocadors, maces, anelles, plats xinesos, diàbolos, carioques, xanques de mà, xanques de peu, hula hoops, monocicle, pedals d’equilibri i rul·los d’equilibris en un taller apte per a tots els públics.

Per un altre costat, la Gran Pilotada convertirà la plaça Mossèn Joan Batalla en un espai sensorial per jugar, emocionar-se i riure. Els nens i les nenes de 3 a 10 anys podran passar una estona divertida jugant amb pilotes, saltant i trobant l’equilibri. A més, hi haurà un espai annex pels més petits de 0 a 3 anys.

A banda, es mantenen iniciatives consolidades com les actuacions de màgia del Mag Santos, el tradicional Concurs de Pessebres, o les firetes a les places. I els dies 28 i 30 de desembre s’ha programat el show nadalenc de l’Estudi de Dansa Giselle, a la plaça de la Vila i a la plaça del Pòsit, respectivament.

Les activitats complementaran un mar de botigues de moda, de decoració, de complements, de gastronomia de qualitat, de bellesa i salut, entre moltes altres. Destaca l’àmplia oferta i de qualitat, on és possible adquirir productes singulars, diferents i fer compres de proximitat en un entorn tranquil, relaxat i vestit de nadal. Per tot plegat, Cambrils es posiciona com un gran atractiu que convida a passejar a l’hora que es gaudeixen de les activitats del programa nadalenc. Tota l’agenda de les pròximes setmanes ja es pot consultar a través d’aquest enllaç