El ritme de les inscripcions és molt bo i de moment, ja s’han apuntat a la cursa més d’un miler de persones, un 35% més que en la mateixa època de l’any passat

  • Categoritzat com: Comunicació
  • Serveis associats: Cambrils Esport

L’Ajuntament de Cambrils i l’empresa Running Solutions es donen la mà per organitzar una vegada més la Mitja Marató de Cambrils. Es calcula que més de dues mil persones participaran en aquesta cursa que surt de la Plaça de l’Ajuntament, recorre el port i la Façana Marítima de la ciutat, i torna al lloc de sortida. Els participants podran fer la prova de deu quilòmetres en modalitat patins, la cursa de deu quilòmetres de Cambrils o la Mitja de Cambrils, que és de 21 quilòmetres. També hi haurà curses per als més petits.

De moment, el ritme d’inscripcions és bo i més de 1.050 persones ja han formalitzat la seva participació a través del web: http://www.halfmarathonseries.com/mitjadecambrils/

Això suposa un 35% d’increment en el nombre de participacions respecte la mateixa època de l’any passat. Les inscripcions estaran obertes fins que s’arribi als 2.200 inscrits o fins el proper 24 de febrer. Els dorsals es lliuraran el dissabte 27 de febrer al pavelló esportiu de Cambrils i diumenge abans de la sortida.

Aquesta és la setena vegada que Cambrils participa com a seu del circuit de la Half Marathon Series 2015-2016. El circuit es realitza a Tarragona, Salou, Cambrils, Valls, Tortosa, l’Ametlla de Mar i l’Hospitalet de l’Infant.

Una de les característiques que diferencia la prova cambrilenca és el fet que, segurament, és la més plana de les que es realitza, cosa que la converteix en una cita ideal pels amants del running que volen millorar les seves marques. Aquest pot ser un dels motius pels quals la Marató de Cambrils atrau grans esportistes que poden millorar així les seves marques personals.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, destacava aquest matí en la presentació que “Des de Cambrils apostem per l’esport com una eina fonamental per la salut, però alhora, també com a visió estratègica de marca i és que no oblidem que Cambrils és destinació turística esportiva. Som conscients que comptem amb una geografia i una meteorologia idònies per practicar el running, atès que segurament, la prova de Cambrils és la més plana de tot el circuit”. Per la seva banda, el regidor d’esports, Alfredo Clúa ha destacat: “Estem molt contents de repetir aquesta cursa que a més, ens ajuda a promocionar el turisme esportiu fora de temporada. La cursa enguany està inclosa en el programa de Polítiques d’Igualtat”.

Per la seva banda, el director de Running Solutions, Juanan Fernández, ha volgut destacar el caràcter solidari de la cursa i és que entre els més de 2.000 esportistes que hi participen i en el marc del projecte “Per què no, Àlex” que busca la integració de persones amb discapacitat mitjançant l’esport, a Cambrils cinc persones en cadira de rodes seran acompanyades per 17 voluntaris per completar els 21 quilòmetres de la Mitja Marató.

La cursa compta també amb l’apartat infantil, titulada Cambrils Corre. Els participants es podran inscriure el mateix dia de la prova, que, en aquest cas, es celebraran al voltant del migdia. L’any passat una vuitantena de nens i nenes de Cambrils van participar-hi.

Es calcula que la cursa genera una riquesa a la ciutat valorada en prop de 200.000 euros.