La xifra s’ha doblat respecte l’any passat gràcies a l’increment d’esdeveniments esportius. La principal novetat ha estat la celebració del Mundialet de futbol base.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme
  • Serveis associats: Cambrils Esport

L’increment d’esdeveniments esportius i la consolidació dels tornejos ja habituals han portat a Cambrils més esportistes que mai aquesta Setmana Santa. Més de 10.000 esportistes, el doble que l’any passat en aquestes mateixes dates, han visitat Cambrils amb els seus acompanyants, tècnics i organitzadors.  Les xifres demostren una vegada més l’atractiu turístic de Cambrils i l’aposta del govern per potenciar el turisme esportiu i familiar.

La principal novetat ha estat la celebració del Mundialet, el torneig de futbol base més multitudinari del món, amb la participació de més de 4.000 futbolistes d’entre 7 i 13 anys agrupats en més de 200 equips dels cinc continents de categories prebenjamins, benjamins, alevins i infantils.

Altres competicions importants han estat el 14è torneig internacional TGN Bàsquet Cambrils, que enguany ha batut el rècord amb 80 equips inscrits; el torneig internacional de futbol Costa Daurada Cup, que s’ha convertit en una referència a tot l’Estat per l’alta participació d’equips femenins, i  la 6a edició del D.O. World Dancesport, que ha comptat amb 2.600 ballarins de 41 països diferents.

Paral·lelament a tots aquests esdeveniments, el Departament d’Esports de l’Ajuntament ha organitzat el Diveresport del 10 al 13 d’abril per nens i nenes de 3 a 14 anys, amb activitats lúdiques i esportives, tallers i activitats aquàtiques.

Una altra activitat esportiva que s’ha celebrat coincidint amb la Setmana Santa ha estat la vintena edició de la Festa de l’Esport, un acte de reconeixement a les entitats esportives i esportistes del municipi. A més, s’ha disputat la 3a Ronda de Bitlles dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya al Parc del Pescador, el Club Nàutic ha organitzat el 3er Easter Camp Clínic de Vela i la 25a regata de creuers Singladures Costa Daurada (Creuers), i 130 triatletes de dos clubs francesos han dut a terme diferents sessions d’entrenament i perfeccionament a la piscina coberta.

ESDEVENIMENTS ESPORTIUS SETMANA SANTA 2017

14a edició del TORNEIG TGN-CAMBRILS: del 7 al 12 d’abril de 2017

Torneig de bàsquet base, categories infantil i aleví (masculí i femení) amb 80 clubs d’arreu de l’estat i fins i tot de França, amb gairebé 1.000 jugadors, unes 50 persones d’organització i més de 400 acompanyants, tots allotjats a Cambrils.

El torneig s’ha dut a terme als dos pavellons del Palau Municipal d’Esports. Els dies 8 i 9 d’abril s’han jugat les fases inicials del torneig, el dia 10 d’abril els jugadors han fet jornada de descans amb visita al Port Aventura i els dies 11 i 12 s’han jugat les fases finals.

6a edició dels Balls de Saló: del 13 al 16 d’abril de 2017

Per cinquè any consecutiu, els dos pavellons del Palau Municipal d’Esports de Cambrils han acollit el D.O. World Dancesport, “Dance Olympiad”. És un esdeveniment internacional vinculat al món del ball esportiu, en el qual s’hi han pogut veure prop de 2.600 ballarins i una trentena de jutges, més l’equip d’organització i els respectius acompanyants. Tots ells, majoritàriament, allotjats a Cambrils, promocionant Cambrils a nivell mundial.

24a edició del Mundialet de futbol base: del 8 al 15 d’abril de 2017

Torneig internacional de futbol 7 i futbol 11, categories benjamí, aleví i infantil. Hi ha participat més de 4.000 jugadors i s’han jugat més de 600 partits. Els dia 8 hi ha haugt la inauguració del torneig a l’estadi d’atletisme, del 9 al 13 d’abril partits de primera i segona fase, el dia 14 ha estat el dia de descans per visitar el Port Aventura i el dia 15 hi ha hagut les finals i cloenda a l’estadi d’atletisme.

Torneig Internacional de futbol COSTA DAURADA CUP: del 14 al 16 d’abril de 2017

Torneig internacional de futbol base, categories benjamí, aleví, infantil, cadet i juvenil. Hi han participat uns 1.000 jugadors i jugadores i uns 200 acompanyants i tècnics. Els partits s’han celebrat als 4 camps de futbol municipals (3 de gespa artificial i 1 de natural). Dels 156 equips participants, 52 han estat de categories femenines.

Diveresport per Setmana Santa: del 10 al 13 d’abril de 2017

Esports Cambrils ha organitzat el Diveresport per Setmana Santa, del 10 al 13 d’abril per nens/es de 3 a 14 anys, amb activitats lúdiques i esportives, tallers i activitats aquàtiques.

20a Edició de la Festa de l’Esport: 7 d’abril de 2017

És un acte de reconeixement a les entitats esportives i esportistes del municipi que s’ha celebrat el 7 d’abril Palau d’Esports

3a Ronda de Bitlles dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya: 9 d’abril de 2017

El Parc del Pescador ha acollit, el dia 9 d’abril, la tercera fase comarcal dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya que s’organitzen conjuntament amb el Consell Esportiu del Baix Camp. Un centenar de nens i nenes hi ha participat i han buscat classificar-se per la fase final i posterior fase intercomarcal.

Cambrils 3er EASTER CAMP - Clínic Vela: del 8 al 12 d’abril de 2017

El Club Nàutic Cambrils ha organitzat i acollit a les seves instal·lacions l’EASTER CAMP - Clínic Vela, regates d’optimist, làser 4.7 i làser radial i activitats de tecnificació i perfeccionament.

25a Singladures Costa Daurada (Creuers): del 14 al 16 d'abril de 2017

El Club Nàutic Cambrils ha organitzat i acollit a les seves instal·lacions la 25a Singladures Costa Daurada, regates de creuers, així com les regates socials de creuer els dies 14 i 15 d’abril.

Entrenaments a la piscina coberta: del 8 al 17 d'abril de 2017

La piscina coberta ha acollit durant la Setmana Santa 130 esportistes de dos clubs francesos de triatló, on duran a terme diferents sessions d’entrenament i perfeccionament.