L’acte va estar amenitzat per actuacions geganteres, així com també del Ball de Bastons de Cambrils i dels Amics de la Sardana. Els assistents també van poder adquirir els productes de l’Agrobotiga i, sobretot, les garrafes amb l’oli nou

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Ahir diumenge, l’exterior de la Cooperativa Agrícola de Cambrils va acollir la tradicional Festa de l’Oli Nou, que s’emmarcava dins les Jornades Gastronòmiques de l’Oli d’Oliva verge extra. La cita, com cada any, va comptar amb una molt bona acollida. Des de la Cooperativa Agrícola de Cambrils asseguren que la Festa va ser un èxit rotund que va aplegar a centenars i centenars de persones a les seves instal·lacions en una jornada plenament festiva. Es van servir fins a 1.700 esmorzars consistents en pa torrat, llonganissa, fruita i l’oli nou verge extra Mestral de la nova collita 2015, superant les xifres de rècord que s’havien assolit en l’any anterior.

L’acte va estar amenitzat per actuacions geganteres, així com també del Ball de Bastons de Cambrils i dels Amics de la Sardana. Els assistents també van poder adquirir els productes de l’Agrobotiga i, sobretot, les garrafes amb l’oli nou.

Les jornades s’havien iniciat el dia anterior amb el taller familiar ‘L’oli en un llum’, al Museu Agrícola de Cambrils, que va servir per aprendre el procés que segueix una oliva fins que es transforma en oli, així com les propietats terapèutiques de l’oli d’oliva. Aquesta activitat també va comptar amb una molt bona acollida per part de tots els assistents.

Properes activitats

El 7 de novembre, l’activitat programada es desenvoluparà entre oliveres a través d’un recorregut a peu per poder viure en primera persona tot el camí que fa una oliva fins a convertir-se en oli. L’activitat s’iniciarà a les 16:00 i finalitzarà al voltant de les 17:30 hores. Tots els assistents es trobaran a la porta de l’Agrobotiga de la Cooperativa per tal de visitar una finca d’oliveres on coneixeran, in situ, com es fa el procés de recollida de les olives, a més de conèixer el projecte LIFECOOP 2020. Tothom qui ho vulgui podrà collir les olives gaudint de la màgia i l’essència de fer de pagès. Després es portaran les olives al Molí de la Cooperativa per seguir el procés per obtenir l’oli d’oliva verge extra. Finalitzada la visita al Molí, tots els assistents berenaran plegats: Rosca de Cambrils de tota la vida (pa torrat amb oli nou i vi) per als adults i pa torrat amb oli i xocolata per als més menuts.

A més, trenta restaurants del municipi oferiran aquests dies pa amb oli nou de la Cooperativa de Cambrils com aperitiu. Es tracta dels següents establiments: Al Punt, Bec d’Or, Bresca, Can Solé, Casa Gallau, Casa Macarrilla 1966, Casavella, Club Nàutic Cambrils, Denver Cambrils, Dofí Verd, El Pescador, El Pósito, Fonda del Camí, Gami, La Cua Curta, La Cuina d’en Jordi, La Galera Port Cambrils, Lekeitio, Les Barques, (carrer Consolat de Mar i passeig Miramar), L’Espurna, L’Hort del Pere, Marro Cafè, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Portus, Rincón de Diego, Rincón de Iruña.