L’Ajuntament de Cambrils ha col·laborat en l’organització del fòrum d’aquest programa educatiu, que se celebra al municipi per segona vegada. Cambrils és una de les poblacions amb més Escoles Verdes del Camp de Tarragona. L’objectiu és millorar l’educació per a la sostenibilitat de les escoles i el seu entorn.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

Un total de 125 de mestres i alumnes de 23 escoles s’han reunit avui a Cambrils per compartir experiències, propostes i idees per millorar l’educació per a la sostenibilitat a les escoles i, per extensió, al seu entorn més proper. Les escoles de Cambrils que hi ha participat són Vidal i barraquer, Guillem Fortuny, Joan Ardèvol, La Bòbila i la Marinada.

El Fòrum del Programa Escoles Verdes, que ha comptat amb la col·laboració dels Departaments d’Ensenyament i Medi Ambient de l’Ajuntament de Cambrils, ha començat aquest matí al Centre Cultural de Cambrils amb un mercat d’experiències per afavorir l’intercanvi d’idees entre els centres de primària.

Cada escola ha exposat en un panell una experiència i alumnes i mestres han fet un recorregut amb una llibreta per apuntar les idees que més els han agradat, que posteriorment traslladaran a les seves respectives escoles. Després d’esmorzar, l’alumnat per una banda i el professorat per una altra, s’han distribuït en diferents grups de treball i han reflexionat sobre les accions que realitzen al seu centre. A continuació, tots els grups s’han desplaçat a peu fins al Parc del Pescador per dinar i, en acabar, realitzaran una acció per detectar microplàstics a la sorra de la platja.

El programa Escoles Verdes sorgeix com un compromís per donar suport a tots els centres educatius de Catalunya que volen innovar, incloure, avançar, sistematitzar i organitzar accions educatives que tinguin la finalitat d'afrontar, des de l'educació, els nous reptes i valors de la sostenibilitat. Cambrils és una de les poblacions del Camp de Tarragona amb més Escoles Verdes.