La iniciativa ha donat continuïtat als Centres Oberts de Cambrils durant les vacances escolars. El projecte de l’Ajuntament ha comptat amb la col•laboració de diferents associacions i empreses.

  • Categoritzat com: Comunicació

Un total de 109 infants i les seves famílies han participat al programa “Estiu Obert” de l’Ajuntament de Cambrils que va finalitzar el passat 10 de setembre amb una festa de comiat. Aquesta iniciativa, que ha comptat amb la col·laboració de diferents associacions i empreses, ha donat continuïtat durant les vacances escolars al servei que ofereixen els Centres Oberts de Cambrils.

L’edició del Centre Obert en format estival ha durat dos mesos i mig i s’ha realitzat segons les necessitats socials de cada infant, amb el complement de les activitats d’estiu organitzades per l’IMEC, les Colònies Socials de la Fundació Pere Tarrés, el projecte Futbolnet i el servei de Menjador del Departament de Benestar Social i Família de l’Ajuntament de Cambrils.

Els tres eixos principals del programa “Estiu Obert” han estat millorar la participació de les famílies al Centre Obert, fomentar el coneixement de l’entorn proper i afavorir la vinculació als recursos de Cambrils i treballar les emocions. L’educació emocional s’ha realitzat amb una metodologia més centrada en l’anàlisi d’un mateix, fomentar el contacte tàctil entre els alumnes, més dinàmiques grupals i exercicis de reconeixement.

56 activitats

S’han realitzat 14 activitats adreçades als infants i les seves famílies, amb bona participació familiar, especialment en els tallers de nutrició saludable, castells i ioga. A més, també s’han ofert 42 activitats de coneixement de l’entorn proper amb la col·laboració de la companyia de teatre La Teca, la colla castellera Xiquets de Cambrils, la Federació Mestral- Cocemfe Tarragona, el Museu d’Història de Cambrils, l’escola de ioga Ioga Devi, el Patronat Municipal de Turisme, el Club d’Handbol Cambrils, Còdol Educació i Creu Roja. 

El programa també ha comptat amb implicació del Casal de Gent Gran de Cambrils i la nutricionista Mònica Boquera.

També s’ha de destacar la col·laboració de Creu Roja, que durant els mesos de juliol i agost s’ha fet càrrec del transport, per cobrir el trajecte des del servei de menjador (Palau Municipal d’Esports) a les activitats de Centre Obert (Centre Cívic Les Basses) dels nens i nenes de 3 a 5 anys.