L'alcaldessa signarà avui l'obertura del període de prematrícula. Les taxes per al proper curs baixaran entre un 10 i un 20%. L’acord contempla que el salari dels professors s’adeqüi a la jornada real del 80%.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Escola de Música Educació

L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau, ha anunciat aquest matí que l’Ajuntament i els professors de l’Escola Municipal de Música han arribat a un acord per tancar el conflicte laboral obert i garantir el futur de l’Escola. L’alcaldessa, que ha comparegut davant dels mitjans de comunicació acompanyada de la regidora d’Ensenyament, Carmen Quintana, ha agraït l’esprint final i el canvi d’actitud i de to en les negociacions de la darrera setmana, que han permès desencallar les converses i han propiciat i facilitat l’acord.   

L’acord signat ahir contempla adequar el salari del professorat a la jornada real efectiva, que és del 80%, a partir de l’1 de setembre de 2014. Aquesta adequació s’aplicarà proporcionalment també als professors amb jornada parcial.

D’altra banda, l’acord col·lectiu estableix que l’Ajuntament no realitzarà cap acomiadament durant un període de dos anys, que finalitzarà el 31 d’agost de 2016. No obstant això, també s’ha pactat que si passat aquest període es produís una disminució d’un 15% sobre el total d’hores lectives, l’Ajuntament tornaria a asseure’s amb la representació sindical per negociar la nova situació.

El document firmat ahir també implica el compromís d’augmentar el sou i la jornada, en cas de produir-se un augment d’hores lectives i/o alumnat i així mateix,  tant les hores que el professorat realitzi fora d’horari laboral com les que dediqui a actuacions musicals seran també reconegudes i retribuïdes.

Finalment, el document definitiu inclou un últim punt relatiu al recurs presentat al Tribunal Suprem per l’Ajuntament, que especifica que si aquest fallés a favor de l’Ajuntament, no caldria abonar el 20% que es va reduir des de l’octubre de 2012, però si donés la raó al col·lectiu de professors, l’Ajuntament es compromet a fer efectiu el pagament en el termini d’un any a partir de la sentència. La quantitat a abonar serà la suma d’aquells imports acumulats des de l’adequació feta a l’octubre de 2012 fins al 31 d’agost del 2014.

L’alcaldessa ha acabat el discurs amb paraules d’agraïment per l’esforç realitzar per ambdues parts i especialment per la tasca realitzada per la directora i la representant sindical de l’Escola de Música, així com per la implicació de la regidora Carmen Quintana.

Dalmau firmarà avui l’obertura de la prematrícula

L’alcaldessa ha assegurat que avui mateix signarà l’obertura del període de prematrícula, que començarà dilluns 19 de maig.. Dalmau també ha explicat que la setmana que ve proposarà l’aprovació de les noves taxes al Consell Rector, que tindran una rebaixa, que oscil·larà entre el 10% i el 20% en funció dels ensenyaments.