El programa inclou El amor brujo, obra de la qual es commemorarà el centenari de la seva estrena aquest 2015, i una composició d’estrena de Jordi Domènech

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona presentarà aquest dissabte, 25 d'octubre, a les nou del vespre, a la Cripta de l’Ermita de Cambrils, un programa previ a l’estrena de la seva temporada de concerts 2014-2015, titulat “El amor brujo. Falla i la influència de París”.

Aquest programa de toc afrancesat inclou, a més d’obres de Manuel de Falla, peces d’autors com Claude Debussy o Maurice Ravel, la influència dels quals és clarament reconeixible en l’estil compositiu de l’autor de la cèlebre “El amor brujo”.

El concert d’aquest dissabte, però, no oblida les obres d’estrena, segell propi de l’Orquestra Camera Musicae en favor de promoure la tasca compositiva d’autors actuals. En aquest sentit, es presentarà l’obra “Xacona” del compositor català Jordi Domènech.

Tant la “Première rhapsodie” de Debussy com la “Introducció et Allegro” de Ravel, ambdues obres incloses en el programa, es van estrenar quan Falla era a París. D’aquí el subtítol del concert: "Falla i la influència de París".

Manuel de Falla va arribar a París l’any 1907, després d'estudiar a la Escuela Nacional de Música de Madrid, dels 21 als 31 anys. Prèviament havia estudiat a la seva Cadis natal. Va marxar de París el 1914 a causa de la primera Guerra Mundial. El 1915, només un any després, va compondre "El amor brujo".

Tomàs Grau, director titular i artístic de l’Orquestra Camera Musicae, liderarà el conjunt orquestral en aquesta cita musical que organitza la Coral Verge del Camí. El preu de les entrades és de 8€ (5€ per als socis de la Coral).

Sobre el Programa

Dissabte 25 d'octubre, 21h
Cripta de l'Ermita de Cambrils

EL AMOR BRUJO
"Falla i la influència de París

Repertori
Claude Debussy – “Première rhapsodie”
Manuel de Falla – “Romanza para violonchelo y piano”
Maurice Ravel – “Introduction et Allegro”
Manuel de Falla – “Concierto para pianoforte y 5 instrumentos”
Manuel Falla – “El amor brujo”
Jordi Domènech – “Xacona” (estrena) 

Tomàs Grau, director artístic

Organitza: Coral Verge del Camí
Preu entrada: 8€
Socis Coral: 5€

Sobre l’OCM

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari.

D’ençà de la temporada 2008-09, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, on compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors.

L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-2010 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, vigent en l’actualitat.

L’OCM ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic i ha estat seleccionada per participar en cites de la importància del San Miguel Mas i Mas Festival, el Festival de Música de Llívia, el Festival Interludi de Calonge, el Festival Internacional de Sabadell, el Festival Internacional de Cambrils, el Festival Internacional d’Altafulla o el Festival de Rialp, entre d’altres. Així mateix ha actuat en sales de concert com L’Auditori de Barcelona, el Teatre Principal de Maó i el Palau de la Música Catalana, on produeix la seva pròpia temporada de concerts d’ençà de la temporada 2012-2013. L’OCM també desenvolupa una temporada de concerts pròpia al Teatre Tarragona i al Teatre Fortuny de Reus.

De manera paral.lela a la seva activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs Mediterráneo i Un conte de Nadal, i prepara diversos enregistraments, entre els quals destaca el de l’òpera Alba Eterna, del pianista i compositor Albert Guinovart, i el d'Estrenes de l'OCM, on quedaran reflectits tots els encàrrecs realitzats per la formació tarragonina al llarg d’aquests anys.

Des del seu inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada de concerts 2012-13 el flautista Claudi Arimany exerceix el rol d’artista en residència. A partir d'aquesta temporada 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

L’Orquestra Camera Musicae compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de la Diputació de Tarragona, el patrocini de Repsol i de la Fundació Privada Mútua Catalana, i la col·laboració del Port de Tarragona. És membre de l’Associació Catalana d'Orquestres Professionals.