Text íntegre llegit avui al Ple telemàtic per part de tots els grups municipals

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia

El dia 24 de març de 2020 l’Ajuntament de Cambrils es va adherir al manifest dels ens locals davant la crisi del coronavirus, on entre d’altres peticions, es reclamava modificar la normativa estatal per tal d’empoderar els ens locals, de manera que puguem tenir al nostre abast les eines i la capacitat d’adaptació necessària per a les exigències a les que haurem de fer front en els propers mesos i anys com a conseqüència de la paràlisi del COVID-19.

Constatem que Catalunya està vivint una situació excepcional. Dia rere dia comprovem les conseqüències de la pandèmia del COVID-19 en les nostres vides, i l’abast estructural que aquesta té i tindrà en el present i futur de la nostra societat. Estem davant d’un moment transcendent de la nostra història, i hem d’estar-hi a l’alçada des de la responsabilitat col·lectiva i individual.

Els efectes de la pandèmia s’ha fet sentir en tots els àmbits de la societat. Ha interromput la forma de vida arreu, també la de tots els cambrilencs i cambrilenques i ha incidit en la salut de persones que conviuen amb nosaltres.

Des del Ple de l’Ajuntament de Cambrils, en primer lloc, volem transmetre el nostre afecte a aquelles famílies que han patit el cop més directe del virus amb la pèrdua d’algun ésser estimat.

També volem manifestar tot el nostre suport a aquelles persones que d’una manera o altra s’han vist afectats amb la pèrdua de llocs de treball, distanciament dels seus éssers estimats, patiment, incertesa i dificultats per a accedir als serveis bàsics.

En segon lloc, volem manifestar el nostre compromís amb totes aquelles empreses que han hagut d’aturar les seves activitats i suportar l’impacte econòmic d’aquesta crisi. Són moment durs i difícils i entre tots reconstruirem el teixit econòmic per tal que l’activitat es recuperi i reprengui la normalitat.

Volem expressar també el nostre més sincer agraïment a tots els treballadors i treballadores que, des de diferents tasques i serveis, fan possible l’atenció a les necessitats bàsiques de la ciutadania. Molts ho fan des de casa, però altres ho estan fent a peu de carrer per tal que la resta puguem seguir confinats.

Volem també donar les gràcies a aquestes treballadores i treballadors que assisteixen cada dia al seu lloc de treball habitual desenvolupant tasques essencials: els serveis sanitaris, farmacèutics i de cura; els sectors agroalimentaris; els de neteja; els cossos de seguretat, emergències i protecció civil; els sectors del transport; els sectors comercials; els sectors energètics; les administracions públiques, i les entitats socials: amb el seu esforç compromès, i exposats a més a riscos, treballen per garantir la salut, la seguretat i l’abastiment de recursos als qui més ho necessiten i al conjunt de la població.

Volem tant mateix donar les gràcies als treballadors de l’Ajuntament de Cambrils, que des del primer moment s’han adaptat a una nova manera de fer mitjançant el teletreball. Amb al seu compromís i voluntat de servei, s’ha pogut mantenir el funcionament de l’administració per tal de garantir el serveis als ciutadans i ciutadanes.

D’altra banda, la ciutadania de Cambrils ha sabut estar a l’alçada complint amb les mesures de confinament, activant una xarxa de voluntariat, mantenint les seves funcions laborals des de casa, atenent als ciutadans aquells que formen part dels serveis essencials, aportant un munt d’iniciatives a les xarxes per alleugerir els efectes del confinament i bastint una xarxa d’ajuda mútua que ens ha fet més forts com a comunitat.

Des del Ple de l’Ajuntament de Cambrils volem reconèixer doncs aquesta actitud cooperativa de la ciutadania.

Som conscients del paper dels municipis amb coordinació amb d’altres administracions, amb el Govern de la Generalitat i amb el Govern de l’Estat, vital per tal que els recursos i les solucions arribin eficaçment a tota la ciutadania, amb especial èmfasi en aquells sectors de la població més vulnerables i en els sectors de treball més exposats.

Amb tot l’anteriorment exposat, el Ple de l’Ajuntament de Cambrils vol manifestar:

PRIMER.- En nom de la ciutat de Cambrils reconeixem i agraïm en primer lloc la tasca feta per les treballadores i treballadors dels serveis sanitaris, farmacèutics i de cura. També a les persones que treballen en els sectors agroalimentaris; de la neteja; dels mitjans de comunicació; dels cossos de seguretat, emergències i protecció civil; del transport; en els sectors comercials; en els sectors energètics, i en les administracions públiques. Posem en valor el compromís i la tasca feta pels treballadors i treballadores socials, educadors i educadores socials i per les entitats socials, així com el de totes les persones que han de prestar serveis essencials presencials en temps de confinament. I com no pot ser d’una altra manera, a totes les persones que de manera voluntària i desinteressada s’han ofert per a atendre les necessitats de les persones més vulnerables.

SEGON.- Expressem el nostre ferm compromís per tal d’estar al costat de tota la ciutadania de Cambrils per tal de poder atendre l’impacte social de la pandèmia.

TERCER.- Expressem el nostre ferm compromís d’estar al costat de la xarxa empresarial del nostre municipi per tal de reactivar l’activitat econòmica de Cambrils per que reverteixi en el benestar del ciutadans

QUART.- Reclamar al Govern de l’Estat espanyol i a la Generalitat de Catalunya que mobilitzin de manera immediata tots els recursos que calguin per proveir el material de protecció necessari al sector sanitari, al sector de les cures i al d’atenció bàsica, el quals requereixen amb urgència equips de protecció individual així com per a totes les persones que treballen i treballaran amb els malalts durant la pandèmia.