Aquesta temporada ja s’han realitzat més de 400 banys adaptats amb cadira amfíbia. La regidoria de Turisme també ha instal·lat mobiliari sostenible a la platja Prat d’en Forès – Regueral.

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme

Les platges de Cambrils són enguany més adaptades i sostenibles. Aquesta temporada la regidoria de Turisme de l’Ajuntament de Cambrils ha ampliat l’atenció a les persones amb mobilitat reduïda, oferint nous punts de serveis adaptats al litoral cambrilenc, i ha  renovat i millorat els equipaments de la platja d’en Forès, substituint-los per mobiliari fabricat amb material ecològic i reciclat.

Millora en els serveis adaptats i el bany amb cadira amfíbia

Des del passat 1 de juny, a les platges de Cambrils,  ja s’han realitzat més de 400 banys adaptats amb cadira amfíbia a persones amb mobilitat reduïda de totes les edats. La persona més jove que ha fet ús del servei té 6 anys i la persona més gran, 96. Aquest servei és públic i gratuït i s’ofereix en 3 dels 4 centres de coordinació de salvament i socorrisme que hi ha a Cambrils al llarg del Litoral.

Cal recordar que la temporada passada ja es va realitzar una important millora qualitativa en l’atenció a les persones amb mobilitat reduïda (PMR) que van sol·licitar el servei del bany assistit a la platja Prat d’En Forés-Regueral. En aquesta platja principal es van ampliar els equipaments instal·lant una zona d’ombra on atendre a l’usuari,  una dutxa adaptada i ampliant les reserves d’estacionament, properes a la zona.

Aquesta temporada 2018, desprès de l’èxit i la demanda d’aquest servei per aquest col·lectiu al Regueral, també s’ha implementat aquest servei a la platja de Vilafortuny i a la platja de la Llosa. A més, en aquestes platges, al costat dels centres de coordinació dels socorristes, s’han ampliat els efectius especialitzats en l’atenció a persones amb mobilitat reduïda i s’han millorat els serveis amb accessos amb zones d’ombra i passarel·les i dutxes adaptades. També s’han reservat places d’estacionament per als vehicles, properes a aquests centres adaptats.

D’aquesta manera, els usuaris amb mobilitat reduïda poden gaudir de la platja i del bany amb cadira amfíbia en 3 zones diferents de Cambrils  (Ponent, Centre o Llevant).  Per tal de donar un bon servei, s’aconsella que es demani cita prèvia per al bany adaptat de manera presencial, apropant-se a qualsevol dels centres de coordinació de socorristes  o bé mitjançant el mail accessibilitatplatges@aunar.com

Renovació sostenible dels equipaments

Cambrils és un dels municipis pioners en instal·lar mobiliari reciclat a la platja per donar servei als banyistes. La prova pilot ha començat a la platja més urbana i cèntrica del municipi, la platja Prat d’En Forés – Regueral. En aquesta platja s’han renovat totes les passarel·les, plataformes, papereres i bancs de la platja per plàstic reciclat. Aquest material, a banda tenir una llarga durabilitat i permetre un fàcil muntatge, és més sostenible que els tradicionals equipaments en fusta, ja que es fabrica 100% del reciclatge del plàstic que es llença al contenidor groc.

Dins d’aquesta actuació de millora, també s’han canviat les dutxes i els rentapeus, augmentant el nombre de sortidors, per tal d’atendre millor el volum de d’usuaris d’aquesta platja.

També s’han realitzar altres millores a les platges cambrilenques, com la instal·lació del nou mòdul de socorrisme a la platja del Cavet, la instal·lació de dutxes adaptades per a persones amb mobilitat reduïda, i la millora en l’accessibilitat als centres adaptats on s’ofereixen el bany amb cadira amfíbia de la platja de la Llosa, la platja Prat d’en Forés – Regueral i la Platja de Vilafortuny.