El sistema, actualment en mode de proves, ha permès comprovar que el vehicle sospitós havia entrat per Vilafortuny 25 minuts abans dels fets. Les imatges també han servit a la Policia Local per demostrar que la furgoneta circulava sense assegurança ni ITV en vigor. La col·laboració ciutadana també ha estat cabdal per resoldre l’operatiu, que ha acabat amb dues detencions.

  • Categoritzat com: Comunicació Seguretat ciutadana Policia Local
  • Serveis associats: Policia

La Policia Local de Cambrils va utilitzar les càmeres lectores de matrícules per aclarir un cas de temptativa de furt el passat dimarts. Aquesta és la primera vegada que es fa servir aquest sistema de seguretat per comprovar l’accés d’un vehicle sospitós al municipi, des que es van instal·lar les càmeres durant el mes de juny.

Les imatges també van permetre demostrar que la furgoneta, localitzada en un carrer gràcies a la col·laboració ciutadana, havia circulat sense assegurança ni ITV en vigor.

L’operació va acabar amb dues detencions per un delicte de temptativa de furt i dues denúncies que seran cursades al Servei Català de Trànsit.

L’actuació policial va començar a partir d’un avís telefònic a la Sala de Comunicacions de la Policia Local (092) sobre dos joves que havien intentat furtar eines de l’interior d’un vehicle d’una empresa electricitat, estacionada al carrer Castell d’Almansa. Els homes es van emportar una caixa d'eines (per valor 280 euros), una màquina radial (425 euros) i un martell elèctric (625 euros) però en veure al propietari les van deixar a terra i van marxar.

Al lloc hi van acudir ràpidament dos motoristes de la Policia Local, que es trobaven molt a prop. Els agents es van entrevistar amb la persona que havia donat l’avís, i van passar la descripció dels presumptes autors del fet a totes les patrulles operatives. A partir d’aquesta informació, els agents van iniciar la recerca, establint punts perimetrals per cobrir tota la zona de Vilafortuny.

A les 14:25 hores, una segona patrulla observar dues persones estaven caminant pel carrer Viena que es corresponien amb la descripció facilitada per la víctima.  En veure el vehicle policial, els sospitosos van començar a córrer i no van fer cas de l’ordre d’aturada amb senyals lluminosos i acústics. Després d’una persecució, els agents van interceptar a un dels individus (un home de 30 anys veí de la Pobla de Mafumet) i el van detenir com a presumpte autor d’un delicte de temptativa de furt.

Posteriorment, un testimoni va explicar que els autors del robatori havien baixat d’un Fiat Scudo blau, que va poder ser localitzat al carrer Castell de Tona amb Castell d'Almansa amb les claus posades. La furgoneta no tenia assegurança ni ITV en vigor i va ser retirat al dipòsit municipal de vehicles.

El nou sistema de càmeres lectores, actualment en mode de prova, va permetre detectar que la furgoneta havia entrat a Vilafortuny 25 minuts abans dels fets i provar que havia circulat sense assegurança ni ITV. Els agents van denunciar al propietari del vehicle, veí de Constantí, amb una multa de 1.700 euros que serà cursada al Servei Català de Trànsit.

La segona detenció es va produir ahir dimecres, 10 de juliol, quan l’antic propietari del vehicle requisat es va presentar a la comissaria per explicar que feia un mes que l’havia venut per contracte verbal a un conegut seu. L’home va acudir a les dependències policials acompanyat del fill del nou propietari i va informar que era la persona que conduïa la furgoneta dimarts quan va ser captada per les càmeres de seguretat.

Els agents motoristes de la Policia Local  van reconèixer a l’acompanyant  com l’home que dimarts s’havia escapat en la persecució, el van identificar i va passar a ser declarat com a investigat com a presumpte autor d'una temptativa de furt.  Més tard, es va procedir a prendre-li declaració davant d'advocat d'ofici.

Les càmeres de seguretat, la col·laboració ciutadana i la bona actuació dels agents han estat cabdals per poder resoldre el cas.