La taula de treball celebrada la setmana passada amb veïns de la zona ha posat de manifest que s’han evitat les molèsties. Des del consistori asseguren que ara no s’aturaran en la petició de millores definitives a l’ACA.

  • Categoritzat com: Comunicació Medi Ambient i Serveis Generals Medi Ambient i Serveis Generals

El passat mes d’abril s’iniciaven els treballs de millora de la depuradora de Cambrils que permetrien acabar amb els episodis de males olors que es van produir l’estiu anterior, amb una previsió de finalització de les obres de millora per abans d’aquest estiu.

Durant l’execució de les obres de millora de la depuradora, van tenir lloc diferents visites de grups d’interès per fer-ne el seguiment.

Finalitzades les obres i passat l’estiu, la setmana passada es va realitzar una taula rodona amb els representants de les diverses associacions veïnals del municipi per tenir una valoració i opinió real de les persones afectades.

El president de Comaigua, Eduard Pellicer, assegura que la trobada de la taula de treball va posar de manifest que aquest estiu no s’han produït molèsties per males olors a la zona de Llevant del municipi. En aquest sentit, el regidor ha destacat: “estem satisfets perquè aquest sistema innovador ha evitat les males olors”. Pellicer ja havia dit durant el mes de juny que s’esperaria a veure els resultats passats l’estiu i aquests han acomplert les expectatives. “Ara no ens aturarem aquí i enviarem l’estudi a l’ACA amb les dades alhora que demanarem una nova reunió per tal d’insistir en les solucions definitives”.

Tècnics de la depuradora expliquen a la taula de treball les obres i millores realitzades

Atesa la problemàtica d’anys anteriors i tenint en compte els compromisos de millora que s’havien de dur a terme, s’exposa a tots els assistents l’evolució de l’obra de confinament dels punts conflictius de males olors i tractament i, l’augment de la capacitat de dosificació d’oxigen pur. També es fa un resum de totes les mesures addicionals que s’han pres aquest estiu per part de Comaigua, a banda d’aquestes dos grans millores.

Finalitzada l’exposició de les obres realitzades i l’estat actual de la depuradora, es valora per part dels veïns molt positivament les millores adoptades amb el que expressen que “ha estat el primer estiu sense olors des de fa molts anys”.

Des de l’Ajuntament de Cambrils i des de Comaigua, destaquen que no s’ha rebut cap queixa durant tot l’estiu concretament de l’Edar i s’insisteix en què es facin arribar consultes, queixes o suggeriments al respecte, ja sigui per les vies facilitades per Comaigua o bé directament a l’Ajuntament.

Durant aquest mes es finalitzarà la redacció del projecte per incrementar la capacitat de tractament de l’actual depuradora, amb previsió de què les obres estiguin enllestides abans de Setmana Santa del 2017.