La segona edició de l’esdeveniment es portarà a terme els dies 22 i 23 de febrer a l’Ateneu Juvenil i a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils. L’objectiu del projecte és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements i competències que han estat treballant. Aquest curs s’ha posat en marxa l’especialitat d’Auxiliar de preparació i comercialització de peix i marisc.

  • Categoritzat com: Comunicació Educació
  • Serveis associats: Educació

Les Jornades Professionalitzadores PFI del Pla de Transició al Treball de Cambrils tornaran els propers dies 22 i 23 de febrer amb un programa que enguany posa l’accent en els tallers pràctics i manipulatius. La segona edició d’aquest esdeveniment organitzat pel propi alumnat es portarà a terme a les instal·lacions de l’Ateneu Juvenil i l’Escola d’Hoteleria amb la col·laboració del Departament d’Educació i Polítiques Actives d’Ocupació de l’Ajuntament de Cambrils, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya i  l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

Les jornades són un projecte integrat que els i les alumnes han treballat amb el professorat de les quatre especialitats de PFI-PTT que s’imparteixen a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Auxiliar de cuina i restauració; Auxiliar de Vendes, oficina i atenció al públic; Auxiliar de vivers i jardins, i la incorporació aquest curs de l’especialitat d’Auxiliar de preparació i comercialització de peix i marisc.

L’objectiu de l’esdeveniment és que l’alumnat posi en pràctica els coneixements, destreses i competències professionals que han estat treballant des de l’inici de curs. El projecte compta amb la col·laboració de diferents professionals de renom que aproparan la seva experiència a l’alumnat, a través de ponències i sobretot tallers.

Les jornades s’iniciaran el 22 de febrer a les 9 hores amb l’acte obertura, a càrrec de la regidora d’Educació, Ingrid Duch, a l’Ateneu Juvenil. El primer dia al matí s’han programat dos tallers de floristeria a la mateixa sala de l’Ateneu, i a la tarda la jornada es traslladarà l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, on tindran lloc una ponència sobre el llescat de pernil i una sessió dedicada a la cocteleria japonesa.

L’endemà dia 23 de febrer, el programa continuarà amb tallers de muntatge d’aparadors, embolcallat creatiu, elaboració de makis de salmó i sistemes de cultiu i comercialització dels musclos. La cloenda se celebrarà a les 12 hores a l’Ateneu i comptarà la participació de l’alcalde de Cambrils, Oliver Klein.

La nova especialitat

Aquest curs s’ha posat en marxa una quarta especialitat a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils: Auxiliar de Preparació i Comercialització de Peix i Marisc. Aquests estudis capaciten a l’alumnat per dur a terme tasques auxiliars de preparació, processament i emmagatzematge de matèries primeres i producció en indústries alimentàries, així com operacions auxiliars d'elaboració i envasat de

productes alimentaris. Aquesta capacitat es veu complementada amb l'especialització en la preparació i comercialització de peix i marisc.

PROGRAMA

Dimecres, 22 de febrer  

Matí: Ateneu Juvenil

9:00 – 9:30h: Obertura de les Jornades Professionalitzadores
9:30 – 10:30h: TALLER FLORS a càrrec de Félix Teruel Ferrer
10:30 - 11h: Descans
11 – 12:30h: Taller Kokedama a càrrec de la florista Montserrat Coll
12:30 – 13h : Aperitiu 

Tarda: Escola d’Hoteleria i Turisme
16:15 - 17h : Aperitiu
17 - 18.h : Ponència Tall de Pernil a càrrec de Vicente Palomares
18.00 - 19.00 h : Ponència Cocteleria Japonesa a càrrec de Javi Latorre

Dijous, 23 de febrer  

Matí: Ateneu Juvenil

9 – 10:15h: Taller Muntatge Aparador Ulleres a càrrec de Geni Medina
10:15 – 10:45h: Descans
10:45 – 12:00h: Taller Embolcallat Creatiu a càrrec de Vicente Mancheño
12 – 12:45 h: Acte de Cloenda
12:45 - 13h : Aperitiu 

Tarda: Escola d’Hoteleria i Turisme
16:15 - 17h: Aperitiu
17 - 18h: Taller Maki de Salmó a càrrec d’Albert Gironès
18 - 19h: Musclada a càrrec de Carles Fernández