L’àrea de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament i el Consell de Dones han programat onze actes del 6 al 22 de març. L’acte institucional es portarà a terme el 8 de març, Dia Internacional de les Dones.

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat
  • Serveis associats: Igualtat

Les Jornades per la Igualtat de Gènere de Cambrils posaran el focus en el reconeixement de les aportacions de les dones en tots els àmbits, en el reproductiu, en el productiu i en la lluita per assolir la plena igualtat de tracte i oportunitats.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; el regidor d’Esports, Josep Maria Vallès; la representant del Consell de Dones Anna Morera, i la tècnica d’Igualtat, Mònica Romano, han presentat avui els onze actes que es portaran a terme del 6 al 22 de març, en el marc de la commemoració del Dia internacional de les dones.

L’objectiu de les jornades és incorporar noves formes igualitàries de construcció individual i col·lectives, com són l’establiment d’espais de debat i mobilització ciutadana envers la exigència, individual i col·lectiva, de construcció d’una societat basada en la igualtat de tractes i d’oportunitats entre dones i homes, i activitats que fomenten l’apoderament a través del desenvolupament i abordatge  de les nostres emocions.

El programa d’actes està coordinat i impulsat des de l’àrea de Polítiques d’Igualtat i el Consell de Dones, integrat per les entitats de Dones de Cambrils, i s’ha fet possible amb la transversalització de diferents departaments municipals com  Cultura o Promoció econòmica i també entitats com el Campus Extens de la URV,  el Banc del temps o la iniciativa “Fem una Europa amb mirada feminista”.

Les jornades començaran el 6 de març amb la inauguració d’una exposició elaborada per nens i nenes, nois i noies dels centres oberts de Cambrils, que han efectuat un treball personal, familiar i alhora comunitari envers el reconeixement de la figura de les dones en les seves vides, donant valor a la cura, els afectes i l’acompanyament en el seu procés vital.

L’acte institucional per commemorar el Dia internacional de les dones es durà a terme el divendres 8 de març a les 11:30 hores a la plaça de l’Ajuntament i consistirà en la lectura d’un manifest a favor dels drets de les dones, que estarà acompanyat d’una actuació musical i  performance a càrrec de la cantant i pintora Cambrilenca Bali Cejas.

Novament, aquest acte té un pes social molt important, ja que s’emmarca en la segona vaga feminista mundial, que reivindica la urgència d’establir mundialment polítiques públiques i recursos específics per eradicar les desigualtats de gènere i, en conseqüència, totes les formes de violència que pateixen les dones només pel fet de ser-ho.

PROGRAMA D’ACTES

DIMECRES 6 17:00h Sala d'actes del Centre Cívic Les Basses

Exposició: El paper de les dones a les nostres vides on recordem, investiguem i parlem amb les dones del nostre voltant per descobrir i reafirmar la importància que les dones tenen en les nostres vides, així com per saber per quins drets hem de continuar lluitant.

Una exposició plural i multidisciplinar dels Infants i Joves dels Servei d’Atenció Diürna de Cambrils.

DIJOUS 7 20:00h (2h) Cinema Rambla de l’Art - Rambla Jaume I, 35

Film: Una cuestión de género. Una dona que ho va canviar tot.

Inspirada en la història real de la Ruth Bader, una jove advocada i mare, que juntament amb el seu marit, Martin Ginsburg, també advocat, va canviar el curs de la història amb un singular cas de discriminació de gènere que va obrir el camí per la igualtat als tribunals.

Preu especial: 1,50 €

#RuthBader #destruïrdesigualtatsdegènere #hopodemfer

DIVENDRES 8

11h30 (40’) Pl. Ajuntament 4

Concentració ciutadana + Lectura del Manifest Institucional + Actuació musical i performance a càrrec de Bali Cejas.

#apoderament #lluita #dretshumans

21h00  Fonda Montserrat C/ Barcelona 1

Sopar VIOLETA de les ENTITATS DE DONES- Espai de trobada de les entitats de dones

Preu: 14,00€ (Cafè/té no inclòs). Places limitades. Inscripció i pagament a les seus* de les entitats de dones fins el 04/03. *Consulteu-les al registre d’entitats www.cambrils.cat

#sororitat

DISSABTE 9 10:00h (2h). Centre Cívic Molí de la Torre. Camí de Sant Joan

Taller: Mindfulness per millorar les nostres vides.

Taller per aprendre la capacitat d’observar neutralment les nostres emocions, sentiments, pensaments i sensacions físiques, aconseguint així l’atenció plena, sense judicis i amb una mirada amable a través de la respiració i el cos, a càrrec de Gabriela Baldini, professora de Ioga integral.

Es recomana portar: Roba Còmoda, esterilla, manteta, llibreta per apunts i no portar telèfon mòbil.

Places limitades. Inscripció prèvia de l’27/2 al 7/3 a www.cambrils.cat/igualtat(Jornades)

#emocions #novesmasculinitats #apoderament #empatia

DIMECRES 13

17h30 (1h) Casal de la Gent Gran-Gimnàs 1. Pg Sant Joan Baptista La salle,13-14.

Taller: Deixa’t anar!

Experiència lúdica on a través de la música, el moviment corporal i el joc podràs aprofundir en el teu autoconeixement. Connecta amb el teu cos i escolta les teves necessitats, a càrrec de Montse Martí, Coaching lúdic.

Es recomana portar: Roba còmoda, manteta i ampolla d’aigua petita.

Places limitades. Inscripció prèvia de l’1 a l11/3 a www.cambrils.cat/igualtat(Jornades)

#autoconeixement #emocions #apoderament

19:00h (1h30) Centre Cultural. Sala d’actes C/ St. Plàcid 18-20

Taula rodona: Europa amb mirada feminista

Davant les properes eleccions al Parlament Europeu us convidem al debat, reflexió i participació entorn a l'aportació de les dones en la construcció d'Europa i la necessitat d'incidir per garantir la igualtat efectiva a tots els àmbits de la societat.

Presenta: Camí Mendoza Mercè, alcaldessa de Cambrils i Joaquim Millán, coordinador de la campanya FEM EU.

Amb: La Dra. Susana Pérez Soler, periodista especialitzada en periodisme digital i professora associada de la URL  i la Dra. Inma Pastor, professora titular de sociologia i directora del Observatori de la Igualtat de la URV.

Modera: Marta Domènech, responsable del Centre Europe Direct de Tarragona.

#FeministEurope #EleccionsUE2019 #ThistimeImvoting

DIJOUS 14

20:00h (1h) Centre Cultural. Sala d’actes. C/ St. Plàcid 18-20

Conferència: La violència de gènere no és cosa de dones a càrrec de la Dra. Neus Oliveras Jané, professora de Dret Públic a la URV.

Organitza: Campus Extens de la URV i Museu d’Història

DIVENDRES 15 18:00h  (45’) Casal de la Gent Gran. Sala d’actes. Pg. Sant Joan Baptista La Salle,13-14

Sessió de conte: Vet aquí dues vegades la Rapunzel.

Una noia anomenada Rapunzel, que, aquest cop, vencerà la por acompanyada per un príncep poc convencional. Aquest conte és una segona oportunitat als contes de sempre, sense sexisme, violència ni desigualtat, a càrrec de Lídia Clua, narradora i titellaire.

Recomanada a partir dels 4 anys.

#trencantestereotips #vencentlapor

DIJOUS 21 19:00h (1h30) Torre del Llimó. C/ Creus, 37-39

Taula rodona: Emprenedoria en femení amb la presentació del llibre "Biografies rellevants de les nostres emprenedores" de l'Àngel Font.

Presenta: Ana López Vázquez, regidora de Promoció Econòmica.

Amb: Blanca Moreno Triguero. Sociòloga, Directora de la consultoria MIT i una de les integrants de les biografies del llibre i  Grego Martín Romero. Empresària Cambrilenca, Primera dona sènior de la SECOT, Mentora de noves emprenedores.

Modera: Ariadna Escoda, Periodista.

DIVENDRES 22 19:00h (1h30) Centre Cívic Les Basses- Sala actes. C/ St. Pere 32

Documental+Xerrada+Debat: Feminisme: De la “dona sapiens” fins avui. Recorregut per les dimensions del feminisme.

Fa molts i molts anys la humanitat s’organitzava al voltant del rol i el poder de la dona, eren els matriarcats. No serà fins el SXX que emergeix el debat sobre el paper de la dona a la societat. Catalunya ha estat pionera en la seva reivindicació i lluita social, a càrrec de Jordi Branchat. Llicenciat en filosofia i filòsof pràctic.

Dins del 3er cicle de filosofia per entendre el món. Cambrils Pensa. Organitzat pel Banc del Temps.

#feminisme

Més informació: ww.cambrils.cat/igualtat