La iniciativa es portarà a terme al Molí de les Tres Eres, el Forn del Tallero, la Torre del Bou, el pati de la Torre del Llimó i el Centre Cultural. Les set exposicions multidisciplinàries es complementaran amb un programa d’activitats que es realitzaran cada dimarts als diferents espais. El projecte s’inaugurarà el proper divendres 5 de juliol a les 19 hores amb una ruta guiada per les mostres i s’allargarà fins el 9 d’agost.

  • Categoritzat com: Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura Museu d'Història de Cambrils

Les jornades expositives Pinsa arrencaran aquest divendres 5 de juliol amb set exposicions multidisciplinàries d’artistes emergents repartides per cinc espais emblemàtics de Cambrils i un programa d’activitats paral·leles que cada dimarts reactivaran i complementaran les propostes artístiques. El projecte és una iniciativa del col·lectiu artístic Pinsa Collective  amb el suport del Departament de Cultura i el Museu d’Història de Cambrils.

El regidor de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils, Jordi Barberà, i les artistes Carla García, Núria Valsells i Marina Carrión, han presentat avui aquestes jornades, que es volen convertir en un punt de confluència entre el patrimoni històric de Cambrils i una sèrie de joves creadors i creadores amb ganes d’activar espais emblemàtics. L’acte, que ha tingut lloc al Molí de les Tres Eres, ha acabat amb una performance de l’artista Biel Saureta Florejachs.

Durant la presentació, el regidor de Cultura ha afirmat que des de l’Ajuntament cal apostar per donar espai a disciplines artístiques que no són les habituals, donar suport al talent jove i posar en valor el patrimoni. Barberà també ha destacat que el projecte s’estructura al voltant de  diferents conceptes, que generen elements de reflexió, de canvi i de transformació social. 

Les exposicions es poden visitar del 5 de juliol al 9 d’agost al Museu Molí de les Tres Eres, el Forn del Tallero, la Torre del Bou, el patí de la Torre del Llimó i les dues sales expositives (la Sala Àmbits i l’Espai el Pati) del Centre Cultural. En aquests espais s’hi podran trobar set propostes expositives multidisciplinàries d’artistes emergents d’arreu de Catalunya, que desenvolupen la seva pràctica en la disciplina de pintura, escultura, gravat, videoart, instal·lació i performance.

Les artistes participants són les tres integrants de Pinsa Collective - Marina Carrión Samaniego (Cambrils), Carla García Castelló (Cambrils) i Núria Valsells Niubó (la Garriga)- i quatre artistes seleccionades per les jornades - Emma Flores (Manresa), Olga Mateu Clotet (Vilafranca del Penedès), Janira Romàn (Riudoms) i Alèxia Trulls (Roses).

El programa d’activitats paral·leles es portarà a terme cada dimarts de 18h a 20:30h als diferents espais expositius, que cada setmana es dinamitzaran amb diverses propostes performàtiques al llarg de totes les jornades. Aquesta programació inclou activitats, ponències i accions performàtiques que posen en relació fins a 15 artistes més amb les exposicions permanents. A través de posar en relació una sèrie de mostres, esdeveniments i accions, el projecte busca la ramificació amb l’objectiu que les jornades esdevinguin expandides i variades.

La iniciativa s’inaugurarà el dia 5 de juliol a les 19h amb una ruta des del Molí de les Tres Eres que passarà per les diferents exposicions explicades per cada artista i acabarà amb un acte a la Sala Àmbits del Centre Cultural. Les jornades finalitzaran el 9 d’agost amb una cloenda performàtica i una festa posterior amb col·laboració amb la Colla Jove de Cambrils al pati de la Torre del Llimó.

Pinsa Collective

Pinsa és un col·lectiu artístic format l’any 2023 que promou l’art emergent, amb l’objectiu principal d’iniciar una sèrie d’aproximacions entre els joves creadors i la professionalització institucional. Està integrat per una llicenciada en Direcció de cinema, i dues llicenciades en Belles Arts, compromeses amb la gestió cultural, i la descentralització i accessibilitat a la cultura. Mitjançant aquesta proposta expositiva, Pinsa Collective actua com a organització i gestió cultural, equip de comissariat, disseny expositiu i administració de les jornades.