Un total de 28 restaurants oferiran menús amb el romesco com a element protagonista

  • Categoritzat com: Comunicació Alcaldia Promoció Econòmica

Cambrils dedica les últimes jornades gastronòmiques de l’any a un plat típic de la vila molt arrelat a la seva tradició marinera. Les Jornades Gastronòmiques del Romesco tornen a Cambrils amb 28 restaurants que oferiran menús enromescats del 25 de novembre a l’11 de desembre.

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, i el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils (AEHC), Pep Pellicer, han presentat avui la quarta edició de les jornades, que enguany han canviat de dates.

L’alcaldessa de Cambrils ha explicat que l’objectiu de les jornades és posar en valor la gastronomia de Cambrils i desestacionalitzar la temporada turística. “El romesco és un plat molt propi de Cambrils elaborat amb productes de proximitat de la mà de cuiners d’alt nivell”, ha destacat Mendoza.

Per la seva banda, la regidora de Promoció Econòmica, Ana López, ha fet balanç i ha assegurat que s’ha assolit l’objectiu de promocionar l’excel·lent gastronomia durant tot l’any des d’una manera integral, donant a conèixer els productes de la terra i el mar, els restaurants i el territori.

Finalment, el representant de l’Associació d’Empresaris de l’Hosteleria de Cambrils, Pep Pellicer, ha parlat de la infinitat de possibilitats del romesco en salsa freda o plat cuinat, el maridatge amb la cuina pròpia i de la gran varietat d’oferta dels restaurants participants, amb menús de diferents estils i preus.

La quarta edició de les jornades arriba amb creacions que van des del tradicional suquet de romesco fins l’arròs de romesco, el bacallà amb romesco, les amanides amb romesco o el peix amb romesco fred, passant per aplicacions més actuals com el romesquet dolç.