Del 24 d’abril a l’11 de maig oferiran menús enromescats per reivindicar les arrels de la cuina cambrilenca. El 4 de maig hi haurà una musclada popular amb romesco elaborada pels pescadors. El programa també inclou una reconeixement als restaurants amb més de 40 anys d’història, un documental i una exposició
- Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes Turisme
Les jornades del romesco de Cambrils tornen del 24 d’abril a l’11 de maig amb més restaurants i més activitats paral·leles. L’alcaldessa de Cambrils, Mercè Dalmau; el regidor de Turisme, Xavi Martí, i el representant de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Ángel Pérez, han presentat avui la segona edició d’aquesta iniciativa gastronòmica d’un plat molt propi elaborat amb productes de proximitat.
Les jornades han passat dels 26 restaurants de la primera edició als 41 que enguany oferiran menús tancats de diferents preus basats en el romesco en salsa freda o plat cuinat durant els 18 dies que dura la campanya. Entre els comensals es sortejaran dues estades de cap de setmana al Port Aventura (2 nits d’hotel + entrades al parc) per dues famílies.
Activitats paral·leles
A més, també s’han organitzat activitats paral·leles al voltant d’aquest menjar arrelat a la tradició marinera de Cambrils. La primera activitat serà la musclada popular amb romesco elaborada pels pescadors el 4 de maig a les 11:30 hores a les Escales Reials, que es podrà degustar per tres euros.
La segona serà una recepció i acte de reconeixement als restaurants de més de 40 anys de trajectòria i excel·lència gastronòmica de Cambrils. L’acte es farà el 6 de maig a les 19 hores a la sala de plens i continuarà amb dues propostes culturals organitzades amb la col·laboració del Departament de Cultura. A les 20 hores es projectarà el documental “Sol, marinada i romesco (1970)”, de Joan Baptista Ferrando Massagué, i a les 20:30 hores s’inaugurarà una exposició amb el mateix nom al vestíbul de l’Ajuntament, que es podrà visitar fins el 13 de juny.
L’alcaldessa ha afirmat que l’objectiu d’aquestes jornades i de tot el calendari gastronòmic és potenciar els productes propis i la capitalitat gastronòmica, i ha explicat l’increment de participació d’enguany demostra l’èxit de la iniciativa. “Quan el sector privat i el sector públic treballen conjuntament és quan les accions funcionen”, ha conclòs Dalmau.
Per la seva banda, el regidor de Turisme, Xavi Martí, ha recordat que tot i que les jornades es van recuperar l’any passat, el romesco té una llarga tradició a Cambrils com ho demostra el lema turístic històric “Sol, marinada i romesco”. En aquesta línia, ha explicat que per aquest motiu enguany es vol retre homenatge als pioners de la restauració a Cambrils amb un reconeixement a les famílies dels restaurants més històrics.
Finalment, el representant dels restauradors ha assegurat que el romesco és un dels plats forts del calendari gastronòmic i ha avançat que el proper 22 d'abril es presentarà una innovadora plataforma tecnològica de promoció de les jornades. També ha explicat que els restaurants participants col·laborat econòmicament en la campanya per fer sostenibles les jornades i potenciar-ne la comunicació.