Aquest divendres 16 de febrer se celebrarà el primer tast de vins per a persones solteres a la Torre del Llimó. Diumenge, el Passeig Marítim acollirà el vermut ‘boomer’ amb fideus i galeres, amenitzat amb actuacions musicals dels anys 80 i 90.

  • Categoritzat com: Promoció Econòmica

Com es pesquen les galeres? Com arriben fins a la llotja i, després, fins al nostre plat? Quines són les seves peculiaritats? Aquestes són les preguntes que trobaran resposta en les visites familiars a la Confraria de Pescadors ‘Galeres en Viu’, que comencen aquesta setmana en el marc de la 19a edició de les Jornades de la Galera. També hi haurà espai per a l’aprenentatge en l’àmbit del maridatge, amb un tast de vins dirigit a persones sense parella que se celebrarà el divendres 16 de febrer, a la Torre del Llimó, de la mà de Torelló Viticultors.

La 19a edició de les Jornades de la Galera enceta, aquest mes de febrer, el calendari gastronòmic de Cambrils. Entre els dies 9 i 25 de febrer, un total de 19 restaurants oferiran plats i menús especials amb la galera com a protagonista. Tot plegat, es complementarà amb una àmplia oferta d’activitats per a tots els públics, amb degustacions populars, tastos de vins, vermuts musicals i visites guiades.

El programa d’activitats

Aquest divendres, 16 de febrer, arrencaran les activitats que fomenten la divulgació i el coneixement sobre la galera. La primera proposta seran les visites  ‘Galeres en Viu’ de la Confraria de Pescadors, pensades per aprendre l’art de pescar galeres i conèixer el recorregut que fan els crustacis des de les barques fins a la llotja. L’activitat començarà a les 17 hores i es tornarà a repetir el divendres 23 de febrer. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic a peconomica@cambrils.cat o trucant al 977 794 679.

El mateix divendres dia 16 s’estrenarà una de les activitats destacades d’aquest any: el Tast de Vins Single a la Torre del Llimó. L’activitat, que es portarà a terme a les 19 hores, està dirigida a persones solteres i consistirà en un tast de vins a càrrec dels Cellers Torelló Viticultors, patrocinador de les jornades. Totes les persones que hi participin entraran en el sorteig d’un lot de productes de Torelló. Es tracta d’una activitat amb un cost de 5 euros i amb places limitades. Cal fer inscripció prèvia enviant un correu electrònic a peconomica@cambrils.cat o trucant al 977 794 679.

Diumenge 17, serà el torn per a la franja d’edat dels anomenats boomers. El Passeig Marítim tornarà a acollir el vermut musical amb galeres i fideus, que comptarà amb l’actuació d’El ÚltimoVinilo i la degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils. El mateix diumenge, també, es  podrà gaudir de la demostració de Vela Llatina a càrrec de l’ARJAU i de les passejades amb llagut per a la canalla a càrrec de Vent d’Estrop.

Les jornades van començar oficialment el 9 de febrer, amb l’arribada de plats i menús especials, amb la galera com a protagonista, als restaurants participants en la campanya. Aquest any, es podran degustar les propostes culinàries dels restaurants Acuamar, Barabar, Bec d’Or, Brisas de Mar, Casa Port, Casa Macarrilla 1966, Del Mar, El Capi, El Portal, Germans Miquel’s, Hiu, Les Fonts, L’Original, Maset, Miquel, Miramar, Montserrat, Rincón de Diego i Xiringuito del Mar.

Ruta sobre rodes i Biribís musical per a PlasticFreeWave

El darrer cap de setmana arribaran més novetats a la programació de les Jornades de la Galera. Dissabte dia 24, al matí, tindrà lloc la primera Ruta engalerada sobre rodes amb Rollers Cambrils, que començarà a les escales reials del Port de Cambrils a les 10h. La ruta, oberta a tots els públics i per a tots els nivells de patinatge, finalitzarà amb una exhibició de salts.

Tot seguit, arrencarà el Biribís Musical benèfic amb Plastic Free Wave com a protagonistes. L’entitat serà beneficiària de tots els diners recaptats, que es destinaran a la neteja de pèl·lets de les platges. El bingo, que tindrà temàtica marinera, es maridarà amb un platet de galera i hi haurà premis per a les persones que s’animin a jugar: un lot de productes de Cellers Torelló Viticultors per cantar línia i un àpat per a dues persones en un dels restaurants participants en la campanya, per a qui tingui sort de cantar bingo. Tota la programació i l’oferta dels restaurants participants ja es pot consultar al web www.cambrils.cat.