Una quarantena de restaurants oferiran menús especials amb la galera de protagonista. Les Jornades tindran lloc del 5 al 21 de febrer. El programa d’activitats inclou una visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors, un taller culinari per a petits xefs al Mercat de la Vila, la Galerada popular al Port de Cambrils, amb demostracions de vela llatina i llaguts i una mostra de pesca de canya, entre d’altres accions.

  • Categoritzat com: Comunicació Promoció Econòmica

Tornen les Jornades de la Galera de Cambrils. Del 5 al 21 de febrer Cambrils s’endinsa en la dotzena edició d’aquest certamen gastronòmic. Una quarantena de restaurants oferiran menús especials amb la galera de protagonista, i es programaran tot un seguit d’activitats amb la intenció de donar a conèixer la gastronomia local i aquest crustaci. ‘Unes jornades consolidades’, tal i com assegura l’alcaldessa, Camí Mendoza.

Amb aquestes jornades s’obre el calendari gastronòmic 2016, que porta per lema ‘Cambrils, 365 dies per gaudir de la bona cuina’. Una iniciativa que té per objectiu posar en valor la nostra ciutat un gran actiu de Cambrils com és la gastronomia i alhora, promoure accions de segmentació i diversificació de l’oferta turística amb l’objectiu de desestacionalitzar la temporada.

La regidoria de Promoció Econòmica organitza aquest esdeveniment juntament amb la Confraria de Pescadors de Cambrils, la Cooperativa Agrícola del municipi, l’Escola d’Hoteleria i Turisme, i l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la ciutat. La regidora de promoció, Ana López, creu que una de les claus de l’èxit d’aquestes jornades és el fet que ‘incentiva la participació de tothom en un esdeveniment que ens ajuda a tirar endavant amb un objectiu estratègic: reforçar el posicionament de Cambrils a través de la gastronomia’.

Des de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Cambrils, Àngel Pérez ha assegurat que aquestes jornades ‘aposten per una oferta molt oberta i flexible, amb un mateix producte, la galera, però amb uns menús molt oberts i adaptats a totes les butxaques dels possibles clients’. El ventall de preus està situat entre els deu i els quaranta euros.

 

Programa d’activitats

Divendres 12 de febrer

De les 17 a les 18h: ‘GALERES EN VIU’, visita guiada a les instal·lacions de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Vine i aprèn l’art de pescar galeres de la mà dels que tenen molt d’ofici i segueix el recorregut que fan les galeres des de la barca fins a la llotja.

Cal confirmació d’assistència de dilluns a divendres de 8 a 15h, a peconomica@cambrils.org o al telèfon 977 794 679 (aforament limitat).

Des de la Confraria de Pescadors, el seu Patró Major, Francesc Gil ha assegurat que ‘volem fer una tasca didàctica i ensenyar a la població com és pesca la galera’.

 

Dissabte 13 de febrer

A les 11h i a les 12h. ‘TALLER CUILINARI PER PETITS XEFS’ al Mercat de la Vila.

En aquesta activitat els nens passaran una estona divertida anant a la peixateria de la Confraria de Pescadors del Mercat a conèixer in situ la galera i després, cada nen i nena elaborarà un ‘Timbal de vegetals amb delícies del mar’. Activitat adreçada a nens de 4 a 12 anys.

Aforament limitat.

 

Diumenge 14 de febrer

Des de les 11 i fins a la 13.30h. ‘GALERADA POPULAR AL PORT DE CAMBRILS’ al Mollet del Rec del Port de Cambrils.

Degustació de fideus amb galeres segons la recepta tradicional d’abordo de la Confraria de Pescadors de Cambrils.

Preu degustació 4 euros.

De les 11 a les 13h. DEMOSTRACIÓ DE VELA LLATINA a càrrec de l’ARJAU i PASSEJADES AMB LLAGUT adreçades principalment a la canalla a càrrec de l’associació esportiva VENT D’ESTROP de Cambrils, a les escales reials del port.

A les 11h i a les 12h. Activitat familiar: CONTE 360º ‘EXPLORADORS DEL FONS MARI’  a la Torre del Port.

Es tracta d’un conte al planetari digital que ens endinsarà en un viatge al fons del mar on es descobrirà la increïble bellesa dels oceans i dels seus habitants. Aforament limitat.

 

Divendres 19 de febrer

Durant tot el matí, es celebrarà la final del ‘CONCURS DE LA MAR ALS FOGONS’ a l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils.

A partir de la 13h es donarà a conèixer el nom dels guanyadors.

Els semifinalistes són joves procedents principalment de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils, amb quatre semifinalistes, l’Escola d’Hoteleria i Turisme CETT de Barcelona, amb dos semifinalistes, i les escoles IES Martí Dot de Sant Feliu de Llobregat i Joviat de Manresa, amb un semifinalista cadascuna.

Hi ha participat alumnat d’arreu de Catalunya.

Des de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Cambrils el seu director, Jordi Jardí, assegura que el concurs està ‘consolidat’ i per altra banda ha assegurat que és una bona manera de posar sobre la taula que l’escola és ‘el futur de la restauració, una manera de mirar cap endavant’.

 

Diumenge 21 de febrer

A les 10, 11 i 12h (durada 1h aproximadament). ‘PESCADORS DE CANYA PER UN DIA. Tastets de pesca amb canya des d’embarcació’.

Les sortides es faran des del Moll de Ribera. L’aforament màxim és de 6 persones i l’edat mínima per participar-hi és de deu anys.

El preu de l’activitat és de 5 euros.

Aquesta activitat està subjecta a les condicions meteorològiques

Aforament limitat. Inscripcions al departament de Promoció Econòmica.

Activitat promoguda per la Secció de Pesca del Club Nàutic.

Informació actualitzada al facebook: /Jornades de la Galera

Per activitats amb confirmació d’assistència: de dilluns a divendres, de 8 a 15h, a peconomica@cambrils.org o al telèfon 977 794 679.