Aquest edició té una gran presència a la xarxa amb exposicions virtuals i una campanya a instagram. El departament de Joventut, que per primer any se suma al programa, impulsarà dues accions informatives.

  • Categoritzat com: Comunicació Igualtat Joventut

Les jornades amb motiu del Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones impulsades pel departament de Polítiques d’Igualtat de l’Ajuntament de Cambrils també arriben als destinataris per les pantalles d’ordinadors i mòbils amb l’objectiu de conscienciar la població i prevenir aquesta xacra social.

Aquesta edició té una gran presència a Internet amb diferents iniciatives, entre les quals destaquen dues exposicions virtuals. La primera es titula “Violència masclista en la parella: desmuntem mites?”. La mostra de l’Institut Català de les Dones proposa una revisió d’alguns dels mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista i ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures de violència masclista. La segona exposició, impulsada per l’Associació de Dones Clara Campoamor, és “Digues la teva contra la violencia masclista!”. És una mostra de cartells amb un missatge contundent, en contra de la violència masclista efectuats per internautes a traves de la web “strip generator”.

Les jornades també s’escampen a instragram a través de #StopVGCambrils dels #Igerscambrils. La campanya anima a usuaris/es d’aquesta xarxa a implicar-se etiquetant les seves fotografies contra la violència de gènere amb aquests dos hastags. La imatge escollida podrà ser utilitzada com a portada de la campanya de les jornades del 2014.

D’altra banda, el Departament de Joventut, que per primera vegada se suma a les jornades, treballa en dues campanyes a través del seu web i les xarxes socials i difondrà la resta d’activitats programades. En el marc de la Campanya 42 Llàgrimes, cada dia es publica al twitter @joventutkmbrils el nom de pila i les edats de les dones assassinades aquest any per la violència masclista de les seves parelles o exparelles.  A més, durant el mes de novembre estan publicant informació i dades sobre la violència de gènere per conscienciar i educar el públic jove.

La regidora de Benestar Social, Lluïsa Rom, ha afirmat que cal fer servir tots els canals possibles per arribar al públic i enguany s’ha apostat per Internet, sense deixar de banda les xerrades, tallers i altres activitats. La regidora de Joventut, Laura Mellau, ha destacat la importància de les accions dirigides als més joves, per conscienciar-los i ensenyar-los a conèixer i identificar les senyals d’alarma de la violència de gènere per poder prevenir les relacions abusives. “Hem de fer un esforç per adaptar-nos, anar a buscar el públic que ens interessa, i crear un discurs prou atractiu per captar la seva atenció”, ha afirmat. En aquesta línia, la tècnica d’igualtat està impartint el taller “Compartim igualtat en parella”, amb dinàmiques actives i participatives, als alumnes de 3r de secundària de diferents instituts de Cambrils.

Us podeu descarregar el programa de les jornades, que s’allargaran fins el 27 de novembre, clicant aquí.