Els esdeveniments lúdics s’han portat a terme els últims tres dissabtes en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural. L’objectiu és millorar la convivència i la cohesió, dinamitzar i positivitzar les relacions, i promoure la cultura de la pau i el diàleg. Les properes trobades seran el 10 d’abril al Centre Cívic Les Basses, el 9 de maig al Centre Cívic Nou Cambrils i el 13 de maig al Casal de la Gent Gran.

  • Categoritzat com: Comunicació

Les jornades comunitàries “Fem festa, fem barri” celebrades els últims tres dissabtes als barris cambrilencs de l’Eixample Platja, l’Eixample Vila i Nou Cambrils han estat tot un èxit. Les trobades veïnals, amb activitats lúdiques i participatives, han estat organitzades en el marc del Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural (PICI) de Cambrils, impulsat pel Departament de Benestar Social de l’Ajuntament de Cambrils amb el suport del Departament Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

En la primera festa, al passeig Francesc Macià de l’Eixample Platja, les persones participants van dibuixar els seus somnis i van exposar idees per la propera festa major. El dissabte 30 de març, a l’Avinguda Vidal i Barraquer, la gran atracció va ser un túnel vivencial i una xocolatada popular. I en l’última festa, al Parc de Nou Cambrils, els veïns i veïnes van expressar les seves idees en un mural col·lectiu, van jugar a jocs de taula gegants i van compartir una estona amb l’alcaldessa, Camí Mendoza; la regidora de Participació, Ana López; l’adjunt a la secretaria d'Igualtat, Migracions i Ciutadania, Carles Macián, i la cònsol del Marroc a Tarragona, Saloua Bichri.

Aquests actes sorgeixen després d’un any de treball del PICI, durant el qual s’ha iniciat el procés de diagnòstic de les necessitats i demandes dels diferents barris. Una de les línies que s’han definit és la de promoure espais d’interrelació i empoderament veïnal des d’una proposta lúdica, intergeneracional, propositiva i comunitària.

Els esdeveniments s’han dissenyat conjuntament entre el veïnat, les associacions i els departaments municipals a partir de les diverses trobades obertes de veïns i veïnes que s’han celebrat a cada barri i d’entrevistes i trobades amb representants veïnals.

Les festes comunitàries inclouen diverses activitats lúdiques i artístiques dirigides a tots els públics per promoure la participació ciutadana, l'intercanvi, la comunicació i el respecte a l'espai públic. Es tracta d’un treball col·laboratiu per determinar les propostes més engrescadores i adequades a les singularitats, interessos i necessitats de cada barri.

Durant la tardor, es realitzarà una segona jornada d’activitats lúdiques a cada barri, amb l’objectiu de seguir dinamitzant i positivitzant les relacions del veïnat, promovent la cultura de la pau, el diàleg i la cohesió social, i difonent les accions comunitàries que s’estan duent a terme.

Mentrestant, continuen les trobades obertes al veïnat per millorar els barris. Aquest dimecres, 10 d’abril, els veïns i veïnes de l’Eixample Platja es trobaran al Centre Cívic les Basses. El dilluns 13 de maig serà el torn de l’Eixample Vila, que té una cita a les 19 hores al Casal de la Gent Gran. I el dijous 9 de maig a les 18 hores la comunitat de Nou Cambrils es reunirà al Centre Cívic del barri.