L’objectiu és que les persones de fora del municipi puguin visitar les obres a la Sala Àgora de l’Ajuntament i la Sala Àmbits del Centre Cultural.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

El Departament de Cultura de l’Ajuntament de Cambrils ha prorrogat les exposicions de la 4a Biennal d’Art Gastronòmic de Cambrils i del 39è Premi de Fotografia Vila de Cambrils fins el 14 de febrer perquè les persones de fora del municipi es puguin desplaçar per visitar les obres seleccionades dels dos certàmens culturals.

Les dues exposicions van obrir les portes el diumenge 29 de novembre i inicialment es podien visitar fins el 31 de gener. Però la situació i els diferents confinaments des de llavors han fet que s’hagin obert excepcionalment alguns diumenges de desembre per aprofitar que el confinament es va ampliar a la comarca i que ara s’hagi allargat dues setmanes més.

L’exposició de la Biennal a la Sala Àgora es podrà visitar de dilluns a divendres de 8 a 14 hores i l’exposició de fotografia a la Sala Àmbits estarà oberta en el seu horari habitual de dilluns a divendres de 8 a 21 hores. A més, si s’aixeca el confinament municipal, la Sala Àgora també obrirà portes de manera excepcional el cap de setmana del 13 i 14 de febrer en horari de matí.

L’exposició de la Biennal inclou les  16 obres escollides pel jurat de la Biennal, que va decidir per unanimitat atorgar “ex aequo” el primer premi a l’escultor tarragoní Àngel Pomerol Sànchez “Tres rebosts” i l’artista multidisciplinar Àlvar Calvet Castells per “Vermell remolatxa i Vichy”.

Les altres 14 obres seleccionades són “Bon profit 14:13”  d’  Alba Vilardebó, “Estrellitas en el suelo” d’Alexandra García, “Menú 4,99” de Cristina Salvans, “Lligams” d’Eva Jolis, “E-410 Locust bean gum-goma de Garroví” de Jordina Ros i Pere Estadella, “Cardunculus” de Lluc Queralt, “Morralla 1” de Maria Àngels Matamoros, “Guanyar-se les garrofes” de Marc Anglès, “Gastronomia 2.20 o la cua de càritas” de Nuri Mariné, “No vull Cargols!” de Núria Benet, “Els ocells cantaven malgrat feia fred”, de Ro Caminal, “Dietari d’un recol·lector-espigolador” de Sergi Quiñonero, “Ànimes” de Sònia Rubio i “Origen: La Terra” de Vicent Matamoros.

L’exposició del Premi de Fotografia Vila de Cambrils mostra una selecció de les imatges presentades per fotògrafs de tot el món a les diferents seccions del certamen: lliure en monocrom, lliure en color, viatge en monocrom o color i fotoperiodisme en monocrom o color. Enguany l’Agrupació Fotogràfica, organitzadora del premi, va rebre rebut  1618 fotografies de 138 autors provinents de 31 estats d'arreu del món.

El jurat per unanimitat va atorgar el Premi al Millor Autor de Saló a Hengki Lee, un guardonat artista visual i fotògraf aficionat resident a Jakarta, Indonèsia. Va començar a estudiar fotografia i arts visuals el 2009. Molts dels seus treballs han aparegut en diferents publicacions de prestigi internacional.

Aquest any el premi de fotografia està dedicat a la memòria de Joan Pastó Planas, que va ser membre fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Cambrils  i durant molts anys president, i que ens va deixar recentment.