El municipi manté les quatre banderes assolides: Vilafortuny- l’Esquirol, Cavet, Prat d’en Forés i la Llosa-l’Ardiaca

  • Categoritzat com: Comunicació Turisme
  • Serveis associats: Ingesol EPEL

 

Les quatre banderes blaves ja onegen a les platges cambrilenques. Les platges de La Llosa- L’Ardiaca, Vilafortuny – l’Esquirol, Cavet i Prat d’en Forés-Regueral han revalidat aquest segell de qualitat de l’associació internacional Foundation for Environmental Education (FEE). També manté el distintiu el port esportiu del Club Nàutic.

 

Aquest certificat garanteix, valora i premia els municipis i clubs que realitzen una bona gestió ambiental i que tenen en compte la seguretat, les instal·lacions, la prestació òptima dels serveis, la informació i l’educació ambiental, alhora que exigeix a les platges una qualitat de l’aigua excel·lent amb la realització d’analítiques periòdiques.

 

La platja del Cavet ha estat l’escollida per acollir l’acte simbòlic d’hissada de la Bandera Blava. Ha comptat amb la participació de l’Alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza; la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, i el regidor de Serveis, Antonio Laguna, acompanyats per membres de l’empresa de salvament i socorrisme, agents de la patrulla de platges de la Policia Local i personal de neteja d’Ingesol.

 

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, ha reivindicat l’excel·lència i la qualitat de les platges cambrilenques i dels serveis que s’hi ofereixen, com un dels principals atractius turístics de la ciutat. Alhora, ha agraït la implicació de les persones que treballen en la zona, ja sigui des del servei de socorrisme, patrulla de platges de la Policia Local i neteja de platges per fer possible aquesta qualitat del litoral cambrilenc.

 

Per la seva banda, la regidora de Turisme, Mercè Dalmau, ha explicat que, entre les novetats d’aquest any, hi ha el nou mòdul de coordinació de socorristes de la platja del Cavet, el servei diari de ludoteca i la renovació de mobiliari com passarel·les, dutxes i banys.

 

Servei de prevenció, salvament i socorrisme

El servei de prevenció, salvament i socorrisme es va posar en marxa el passat 1 de juny de manera diària de 10 a 19 hores i s’oferirà fins el 30 de setembre. Cambrils compta amb quatre mòduls que s’utilitzen com a Centres de Coordinació dels socorristes ubicats a les platges del Cavet, el Regueral, La llosa i Vilafortuny. Enguany, s’estrena el mòdul de la platja del Cavet que va quedar malmès després dels temporals de l’octubre passat.

 

Ludoteca

També s’ofereix un servei de ludoteca, ubicat a la Platja del Cavet. Aquest estarà obert diàriament des de l’1 de juliol fins el 31 d’agost. L’horari del servei és de 10.30h a 13.30h i de 17 a 19h. Durant aquestes cinc hores els infants podran gaudir de tallers, jocs i activitats, per tal de dinamitzar la seva estada a la platja.

 

Patrulla de Platges

Per tal de garantir la seguretat a les platges, els serveis d’estiu es complementen amb la Policia Local Costera que durant els mesos de juliol, agost i fins a mitjans de setembre, realitzen tasques de vigilància i de prevenció a les platges de la localitat. En total es destinen 8 agents a aquestes tasques específiques, un increment respecte el 2017.