Les pintures formen part d’un llibre de vivències de dones afectades de linfangioleiomiomatosis, que també es presentarà demà a la Sala Àmbits. La programació d’enguany inclou 17 mostres d’àmbits molt diversos.

  • Categoritzat com: Comunicació Cultura i Festes
  • Serveis associats: Cultura

La mostra d'aquarel.les "Rares Màguiques" de  la pintora Agustina Sobrino inaugurarà el calendari d'exposicions de Cambrils demà dijous a les 20 hores a la Sala Àmbits del Centre Cultural. Les pintures formen part d'un projecte més ampli  amb la creació d'un llibre "Raras però Interesantes. Relatos de vivencias de mujeres afectadas de linfangioleiomiomatosis”, coordinat per Maria Guerrero, vicepresidenta de la Asociación española de Linfagioleimiomatosis ((AELAM), que també es presentarà demà, mitja hora abans de la inauguració de l’exposició.

Es tracta d’un projecte que uneix la bellesa d'unes obres  interessants, rares i màgiques  amb els relats que volen donar a conèixer aquesta estranya malaltia i les persones que la pateixen. Una mostra clara de la simbiosi entre la cultura i la societat on l'art, escrits i pintures, donen suport a les persones i a la ciència. La mostra es podrà visitar de dilluns a divendres de 15 a 22 hores fins el 14 de març.

“Explicar la nostra història ajudarà a conèixer millor la malaltia que patim al professionals que ens tracten, a les persones afectades i també a les seves famílies”, afirma l’autora a la invitació. “Mostrar aquestes pintures és una forma de mostrar-nos a nosaltres mateixes. Rares, però interessants, rares i màgiques. Un llibre amb relats il·lustrats, cadascun d'ells amb aquarel·les que reflecteixen com som”, hi afegeix.

La linfangioleiomiomatosi  (LAM) és una malaltia pulmonar poc freqüent i de causa desconeguda que afecta a dones, generalment en edat fèrtil, i es caracteritza morfològicament per una proliferació desordenada de cèl·lules de múscul llis, formant quists, que va destruint progressivament el teixit pulmonar sa. Per ampliar la informació podeu consultar el web de l'associació.

Programació d’exposicions

Les sales d'exposicions, la Sala Àmbits i l’Espai el Pati, tenen previst acollir 16 exposicions més que inclouen àmbits molt diversos. Les entitats de Cambrils s'hi veuran representades amb diverses exposicions, algunes de les quals volen commemorar els anys d'existència. En aquest sentit, ens presentaran exposicions els Diables de Cambrils "Els Cagarrieres", que compliran 10 anys, i la Congregació de la Puríssima, que celebra els 260è aniversari. Altres entitats que novament ens mostraran el resultat d'anys d'aprenentatge són l'Associació Dones Amunt, l'Associació Dones de Vilafortuny i el Taller de Pintura del Casal Municipal de la Gent Gran.

En la vessant artística hi trobarem les exposicions de pintura de Jesús Movellan, Adrià Vernet, Ramon Plan i Nuri Mariné, cada un una tècnica i un estil. En l'àmbit de la fotografia podreu observar les obres del  cambrilenc Jordi Tremosa i les obres de l'Agrupació Tarraco Fotografia. La ceràmica i l'escultura se'ns mostrarà de la mà del col·lectiu Fang i Mar - Taller de José Martín Cortes de Cambrils. També hi tindrà cabuda el món de les il·lustracions  de la mà de la jova il·lustradora Helena Frias Peña.  

I finalment dues propostes de dos àmbits més completaran el calendari d’exposicions. Per una banda, l'artesà Jesús Gómez ens oferirà les seves creacions de mobles i objectes realitzats amb materials reciclats, i per l’altra, l'Ecola Vidal i Barraquer que ens mostrarà com es treballa l'art amb els més petits i com evoluciona la seva vessant creativa.

Podreu trobar tota la informació i el calendari de les exposicions a www.cambrils.cat  i seguir totes les activitats a traves de www.facebook.com/cambrilscultura o donant-vos d'alta a l'e-butlletí que us permetrà rebre la informació a casa vostra. 

Presentació del llibre “Raras pero interesantes” i inaugració de l’eposició “Rares màgiques”

Dia: Dijous, 27 de febrer (oberta fins el 14 de març)
Hora:  -19:30 hores: Presentació del llibre sobre vivències de dones que pateixen de linfangioleiomiomatosis
-20 hores: Inauguració de l’exposició d’aquarel·les d’Agustina Sobrino
Lloc: Sala Àmbits del Centre Cultural (carrer Sant Plàcid, 18-20) de Cambrils.